Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  cultuur  evenementen in nederland 

Tsjechie.nl - Evenementen in Nederland


Gaat u niet naar Tsjechië, maar wilt u toch de cultuur proeven? Of kunt u gewoon niet wachten en wilt u vast iets van dit land meekrijgen? Dat kan, want ook in Nederland zijn elke maand interessante Tsjechische activiteiten. Hier vindt u een overzicht van alle actuele evenementen in Nederland.

Uit liefde voor Taal - In het spoor van Cyrillus en Methodius
16 november 2013

De monniken Cyrillus en Methodius ontwikkelden 1150 jaar geleden het Cyrillische schrift en gaven de slavenwereld daarmee een eigen alfabet. Het vierde Deventer Slavisch Symposium van de Geert Grote Universiteit staat volledig in het teken van deze twee monniken. Ook is er aandacht voor de honderd jaar slavistiek in Nederland, de Panslavistische beweging en het Russisch chanson.

Boris Tsoukkerman en Almut Hauser verzorgen deze dag de muzikale omlijsting. Beiden zijn violist bij het Nederlands Symfonieorkest.

16 november 10.00 tot 17.00 in de Bibliotheca Launiana
Stromarkt 18D Deventer
Nederland
In samenwerking met het Tsjechisch Centrum

Toegangsprijs dagprogramma (incl. koffie, thee & lunch): € 35.
Een PE-certificaat: € 10.
Kijk voor meer informatie en het programma op:
www.geertgrote-univ.nl/4slavtaal/


Škampa kwartet
10 november 2013 - 17 november 2013

Het Škampa kwartet komt weer naar Nederland, samen met de pianist Petr Jiříkovský. Met o.a. Dvořák en Smetana op het programma. Concerten in Ede, Den Haag en Heerlen.

De stichting Haren&Snaren ondersteunt jonge kamermuziekensembles uit Midden-Europa. Het Škampa-kwartet is één van de eerste door deze stichting ondersteunde ensembles en is uitgegroeid tot een ver over de Tsjechische grenzen bekend ensemble. Internationaal behaalde prijzen, o.a. van de Royal Philharmonic Society en de aanstelling als de allereerste 'Artists-in-residence' bij de Wigmore Hall getuigden al vroeg van hun kwaliteiten met als gevolg dat zij tot op de dag van vandaag geregeld optreden tijdens onder meer het Praagse Lente Festival en andere belangrijke festivals als die van Schwetzingen, Edinburgh, Schleswig-Holstein en Melbourne. Met hun registraties voor het label Supraphon heeft het Škampa Kwartet meerdere onderscheidingen gewonnen. Hun opnamen van de kwartetten van Janáček en Smetana gelden als de standaard van deze werken.

10 november 15.00 Theater Heerlen, Heerlen
17 november 15.00 Cultura, Ede
Meer info:
www.skampaquartet.cz en http://www.harenensnarenartists.nl


Thrash Made
4 november 2013 - 10 december 2013

Van troep kunst maken. Dat is het idee achter de expositie Thrash Made - van electronisch afval maakten jonge Tsjechisch ontwerpers sieraden en gebruiksvoorwerpen als oorbellen, kettingen en een kurkentrekker.

Met een workshop waar kinderen kunnen leren hoe ze zelf mooie dingen van afval kunnen maken (datum wordt nog aangekondigd).

České centrum
Westersingel 9
3014 GM Rotterdam
Nederland

Kijk ook op de website van Trash Made: http://www.trashmade.cz/en/3X Villa Tugendhat
13 oktober 2013

Villa Tugendhat is een programma dat is ontworpen rondom de architect Ludwig Mies van der Rohe. Dit evenement vindt plaats op 13 oktober tijdens het Architectuur Film Festival Rotterdam. Het programma bevat een rondleiding, film en lezing.

Vanaf 30 september is er in het Tsjechisch Centrum een uitgebreide tentoonstelling over het beroemde gebouw Villa Tugendhat. Tomáš Rusín en Ivan Wahla van het Tsjechische architectenbureau RAW waren betrokken bij de restauratie van dit gebouw. Zij begeleiden u bij deze tentoonstelling.

Verder is er een lezing van de in restauratieprojecten gespecialiseerde hoogleraar Paul Meurs. Ook wordt de Tsjechische documentaire Villa Tugendhat – Hart van onyx (2012 R: O. Kallus) getoond.

13 oktober 14.00 tijdens het Architectuur Film Festival Rotterdam
Westersingel 9
3014 GM Rotterdam
Nederland


De vertoningsdata worden binnenkort bekend gemaakt op: www.affr.nl.
Kijk voor meer informatie ook op:
http://tugendhat.pandorafilm.de/


Villa Tugendhat
30 september tot 22 oktober

Tentoonstelling over de bewogen geschiedenis van één van de hoogtepunten van de modernistische architectuur. De onlangs gerestaureerde Villa Tugendhat (1930) in Brno werd ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Deze expositie gaat uitgebreid in op de bouwgeschiedenis, opdrachtgevers en vele gedaantewisselingen van deze beroemde villa.

In oktober vindt ook Architectuur Filmfestival Rotterdam (www.affr.nl) plaats, in het kader daarvan wordt op een nog aan te kondigen tijd en plaats het bekroonde Tsjechische docudrama Osud jménem Tugendhat (Het lot genaamd Tugendhat) van Rudolf Chudoba vertoond.

De tentoonstelling over Villa Tugendhat is in september ook in Utrecht te zien (data worden nog bekend gemaakt) aan de Hogeschool Utrecht/Instituut Gebouwde Omgeving. Daar vindt op donderdag 19 september (verplaatst van de oorspronkelijk aangekondigde datum woensdag 18 september) ook een lezingenmiddag rond Villa Tugendhat en de in Utrecht gelegen Villa Jongerius plaats. Met Iveta Černá (directeur Villa Tugendhat) en Bettina van Santen (gemeente Utrecht, Cultureel Erfgoed).

Toegang gratis, voertaal is Engels.
Aanmelden kan via:
rogier.laterveer@hu.nl.
Tijd: 14.00 - 16-00
Locatie: Hogeschool Utrecht, Oudenoord 700.terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl