Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  praktische info  communicatie tsjechie 

Tsjechie.nl - Communicatie Tsjechie

Meer praktische info...

Telefoon

In het hele land is er dekking voor vaste en mobiele telefoonnetwerken. Voor tarieven en voorwaarden moet u bij uw eigen mobiele telefoonprovider zijn.

Tsjechië maakt gebruik van het systeem GSM 900 en 1800. Mobiele telefoons uit Europa en Australazië werken ook met dit systeem, dus u hoeft hier geen rekening mee te houden.

Belt u naar Nederland of België, vergeet dan niet de internationale landcode eerst in te toetsen. Voor Nederland is dat 0031. De internationale landcode van België is 0032. Daarna komt het netmummer zonder nul en het abonneenummer.

Belt u met uw mobiele telefoon naar een Tsjechisch nummer, dan moet u de internationale landcode van Tsjechië voor het nummer toetsen: 00420. Ook gevolgd door het netnummer zonder nul en het abonneenummer. 

Blijft u voor langere tijd in het land dan kan het voordeliger zijn om een Tsjechische simkaart aan te schaffen. Uw telefoon moet in dat geval waarschijnlijk eerst simlockvrij worden gemaakt.

Door heel Tsjechië vindt u kaarttelefooncellen en soms ook munttelefooncellen. De kaarten voor deze telefooncellen zijn te koop bij postkantoren en krantenkiosken. U kunt kaarten kopen van 100 tot 1000 kronen. Er zijn ook speciale internationale telefoonkaarten verkrijgbaar, waarmee je vaak heel goedkoop naar het thuisland kunt bellen.

Er wordt geadviseerd om alleen bij de officiële verkooppunten telefoonkaarten te kopen. De code om naar Tsjechië te bellen is 00 420. Per stad dient u dan nog de lokale toegangscode te draaien. 

Post


De Tsjechische post is de officiële postdienst van het land. Ze verzorgen verzendingen over de hele wereld. De prijzen zijn ongeveer hetzelfde als in Nederland.

Internet

Tsjechië heeft  een goede beschikbaarheid van internet. U hoeft meestal geen problemen te verwachten met toegang tot internet. De langzame modemaansluitingen worden de laatste tijd vervangen door ISDN en WiFi. Vrijwel elk goed hotel heeft een aansluiting en in de grote steden zijn ook internetcafes.

Vooral in grote steden komen er steeds meer plaatsen waar u met een eigen computer via Wi-Fi gratis op internet kunt. Vooral in restaurants en hotels is dit mogelijk, sommige gemeenten bieden het ook aan. In de meeste bibliotheken kunt u ook gratis op het net.

 


terug | home
Meer praktische info...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl