Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  praktische info  reisvoorbereiding  reisdocumenten tsjechie 

Tsjechie.nl - Reisdocumenten Tsjechie

Meer reisvoorbereiding...

Reist u naar Tsjechië, dan moet in het bezit zijn van een paspoort of een identiteitskaart. Tsjechië is lid van de Europese Unie en daarom is het voor EU-burgers mogelijk Tsjechië binnen te gaan met een identiteitskaart.

Er is geen verplichte geldigheidsduur van uw paspoort of identiteitskaart, maar een geldigheid van minimaal een maand na vertrek uit Tsjechië is aan te bevelen in verband met calamiteiten.

Kinderen mogen in het paspoort van één van hun ouders staan, mits deze ouder meereist. Vanaf vijftien jaar moet iedereen over een eigen paspoort of identiteitskaart beschikken. De geldigheid van bijschrijvingen van kinderen in het paspoort vervalt op 26 juni 2012.

Niet-EU-burgers hebben meestal een paspoort nodig en soms ook een visum. Een verblijfsvergunning voor Nederland of de EU volstaat niet als visum.

Voor overige details, check de website van de Tsjechische Ambassade in Nederland.

Visum

Staatsburgers van de meeste Europese landen hebben geen visum nodig. Burgers van Albanië, Wit-Rusland, Rusland, Oekraïne, Turkije, Joegoslavië, Bosnië-Herzegovina, Moldavië en Macedonië hebben wel een visum nodig. Buiten Europa hebben burgers uit de volgende landen geen visum nodig: USA, Mexico, Argentinië, Chili, Costa Rica, Uruguay, Zuid-Korea, Maleisië, Japan, Nieuw-Zeeland, Singapore, Israël.

De burgers van andere landen buiten Europa hebben wel een visum nodig. Het visum kan verkregen worden op de ambassades van Tsjechië in de desbetreffende landen. De ambassade is gerechtigd nog andere documenten te vragen, bijvoorbeeld een uitnodiging, een retourticket of een voucher waaruit blijkt dat er accommodatie geregeld is. De meest actuele informatie over visa en de voorwaarden van de toegang op Tsjechisch grondgebied zijn te krijgen op iedere Tsjechische ambassade.

Huisdieren

Binnen Europa is er een wet over het meenemen van honden. Iedere hond die de grens over gaat heeft Europees paspoort nodig en identificatie door middel van een chip of tatoeage is verplicht.

Je hond moet tegen rabiës zijn ingeënt. De dierenarts moet de geldigheid van de rabiës inenting duidelijk in het paspoort zetten.

Officieel moet je een muilkorf voor je hond bij je hebben. Je hond hoeft het niet overal te dragen, maar er kan naar gevraagd worden.

Tsjechische Ambassade

Consular Department of the Czech Embassy
Paleisstraat 4
2514 JA Den Haag

Tel: (0031) 070 364 76 38,

 


terug | home
Meer reisvoorbereiding...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl