Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  praktische info  vervoer tsjechie  openbaar vervoer tsjechie 

Tsjechie.nl - Openbaar vervoer Tsjechie

Meer vervoer tsjechie...

Met de trein reist u van Nederland naar Praag is handig en betrouwbaar. De snelste route gaat over Berlijn. Vanuit Utrecht hoef je slechts één keer over te stappen. Als u om 7.13 vertrekt, bent u om 18.27 in Praag. Check voor de laatste reisinformatie op Ns Internationaal. U betaalt tussen de € 200 en € 350, afhankelijk van het vertrekstation, de periode, route, toeslagen en eventuele kortingskaarten.

Binnen Tsjechië reist u per trein met de Tsjechische Spoorwegen, Ceske Drahy. Vanuit Praag zijn de grotere steden makkelijk per intercity te bereiken. Met stoptreinen zijn ook kleinere steden te bezoeken. De prijzen zijn in vergelijking met Nederland en België erg laag.

Vliegtuig

Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die naar Praag en Brno vliegen. Vanuit Amsterdam kunt u onder andere kiezen uit KLM, Czech Airlines, Sky Europe en Smart Wings. Vanuit steden in het westen van Duitsland is er nog meer aanbod zoals Air Berlin, Germanwings, Wizz Air en Centralwings.

Wanneer u op Praag vliegt, zult u landen op het internationale vliegveld Praag Ruyzn. Het vliegveld ligt zo'n twintig kilometer ten noordwesten van het centrum. Vervoer tussen de stad en het vliegveld is goed geregeld. MHD stadsbussen rijden rechtstreeks naar de stad. Het centraal station van Praag bereikt u vanuit het vliegveld met de Airport Expess. Zie Dpp.cz voor meer informatie.

Bus

U kunt ook met de bus naar Tsjechië reizen. Dit is goedkoper dan het vliegtuig, maar duurt een stuk langer duren. U kunt uitgaan van een reis van ongeveer twaalf tot dertien uur van Utrecht.

Binnen Praag kun je met bus, tram en metro reizen. Ook de kabelbaan naar de Petrin-heuvel maakt deel uit van het stadsvervoer. Vervoersbewijzen kunt u krijgen in automaten op straat, in kranten- en tabakszaken, enkele winkels, hotels, reisbureaus en rechtstreeks in het vervoermiddel (met bijbetaling). Met een abonnement bent u over het algemeen het goedkoopst uit. U kunt onder andere kiezen uit een 24-uurs pas en een 48-uurs pas.

Vergeet niet om uw kaartje bij het instappen te activeren. Alleen dan is uw vervoersbewijs geldig.

Meestal staan de huidige en komende halte in tram, bus of metro duidelijk aangegeven via een geluidsinstallatie of een lichtbalk.

Taxi

De kosten voor de taxi zijn samengesteld uit een starttarief en een vergoeding per kilometer. De kosten wisselen van plaats tot plaats. In Praag zijn de maximale prijzen van taxidiensten vastgesteld. Instaptarief rond de € 1,20 en dan per kilometer ongeveer € 1. De gegevens omtrent de kilometerprijs moeten op de carrosserie en binnen het voertuig vermeld staan. Iedere taxichauffeur is verplicht op verzoek een kwitantie met vermelding van het betaalde reisgeld uit te geven. Vraag dit ook altijd. 

De taxichauffeur is verplicht om een bevestiging van de bepaalde ritprijs op te stellen. Deze moet door de printer van de taximeter zijn uitgeprint.

Wanneer u met meerdere personen in een taxi zit, wordt ook de teller 'in een hogere versnelling' gezet, met als 'reden' dat de prijs per persoon wordt berekend. Doe ook alsof je weet waar je bent, anders kun je zomaar een ongevraagde sightseeing toer krijgen.

Elke taxi moet uitgerust zijn met een verlicht TAXI-bord op het dak, een onderbroken zwart-witte band aan de zijden, op de twee voorportieren moet een registratienummer en de naam van de firma staan en een prijslijst.

Het is goedkoper om een taxi te bellen dan aan te houden op straat. Vraag dan de chauffeur, voor vertrek, naar de prijs en zeg hem dat je een ontvangstbewijs (stvrzenka) nodig hebt. Dan schakelt hij de teller in. U kunt 24 uur per dag taxi's bestellen.

 


terug | home
Meer vervoer tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl