Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  plaatsen & streken   plaatsen en steden in tsjechie  ceske budejovice tsjechie 

Tsjechie.nl - Ceske Budejovice

Meer plaatsen en steden in tsjechie...

Ceske Budejovice is met bijna 100.000 inwoners de grootste stad van Zuid-Bohemen. De stad is schitterend gelegen aan de oevers van de Moldau en de Malse. De omgeving is dichtbebost en heeft donkere meertjes. Ceske Budejovice is een belangrijk verkeersknooppunt en industrieel centrum. Maar dit dorpje is waarschijnlijk het meest bekend om de Budweiser Brouwerij.

Namesti Premysla Otokara II

Het marktplein, Namesti Premysla Otokara II, is misschien wel het mooiste deel van de oude stad. Het plein wordt omringd door oude huizen en er staat ook een bijzonder raadhuis. Het raadhuis stamt uit de 16e eeuw, maar werd tussen 1727 en 1732 in de barokstijl verbouwd. De gevel van het gebouw is versierd met prachtige beelden. Ook de Samsonfontein, midden op het plein, is in de barokstijl gebouwd. U kunt het historische deel van de stad verkennen per koets, die op het grote plein staan.

De Sint Nicolaaskerk, die ten noordoosten van het plein staat, is van oorsprong gotisch. Na enkele keren verbouwd te zijn kreeg de kerk in de 17e eeuw zijn huidige vorm. In deze kerk werden tijdens de dertigjarige oorlog de Boheemse kroonjuwelen bewaard.

De Zwarte Toren (Cerna Vez), die vóór de Sint Nicolaaskerk staat heeft een bijzondere klokkentoren. De toren is deels gotisch, deels 16e eeuws, en is te beklimmen. De muren zijn zeventig meter hoog en maar liefst drie meter dik. Het dominicaanse klooster is het oudste gebouw van de stad. Het ligt aan de westelijke kant van het oude centrum. U kunt er muurschilderingen bekijken uit de 15e eeuw.

Hluboka slot

Wanneer u Ceske Budejovice bezoekt, is het ook aan te raden naar het slot Hluboka. Dit 13e eeuwse slot ligt op slechts tien kilometer van Ceske Budejovice en is een druk bezochte attractie.

In de 19e eeuw werd het slot geïnspireerd op het uiterlijk van het Windsor Castle uit Engeland. Hlukoka heeft veel torens en een ietwat over-the-top romantische uiterlijk. U vindt er een indrukwekkende kunstcollectie van 17e eeuwse Vlaamse wandtapijten. De schitterende tuin met roze en rode rozen laat het witte slot mooi uitkomen.

 


terug | home
Meer plaatsen en steden in tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl