Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  achtergronden  eten en drinken in tsjechie  drinken uit tsjechie 

Tsjechie.nl - De lekkerste drankjes

Meer eten en drinken in tsjechie...

Bier

Houdt u van bier? Dan kunt u overal in Tsjechie terecht. Bij de maaltijd worden vaak grote pullen 'pivo' geserveerd. Het land kent enkele bekende bierbrouwerijen zoals Pilsner Urquell (in het Tsjechisch 'Prazdroj'), Staropramen en Budvar. Deze zult u op vrijwel ieder menu zien staan. Donker bier van Prelat, Flkovske en Diplomat is ook populair. Tsjechen drinken hun bier vaak in een biercafé, de 'pivnice', en eten bij hun drank 'utopenec'. Dit is een in azijn, olie en knoflook ingelegde knakworst. Dit wordt vaak pas na het derde biertje gegeten.

Wijn

Er wordt in Tsjechie ook wijn gebrouwen. De meningen zijn wat verdeeld over de kwaliteit, maar u kunt het beste zelf oordelen door gewoon te gaan proeven. De betere witte en rode wijnen komen uit Moravië en zijn wat zoet van smaak. De druivensoorten van Mikulov staan er al eeuwen en zijn van goede kwaliteit. In Tsjechie worden ook veel wijnen uit Roemenië, Bulgarije en Hongarije verkocht die prima smaken.

Sterke dranken

Tsjechie staat bekend om de sterke dranken. Populair is Becherovka. Dit is een naar een vlinder vernoemde kruidenlikeur uit Karlovy Vary en heeft een vrij bittere smaak.

Andere geliefde dranken zijn wodka, slivovice (een pruimenjenever uit Moravië) en merunkovive (abrikozenjenever).


Koffie

Natuurlijk kunt u in Tsjechie non-alcoholische dranken krijgen. Chocolademelk, thee en koffie kunt overal bestellen. Wanneer u filterkoffie bent gewend, zullen opkijken van de 'ceska kava'. De Tsjechische koffie wordt vaak op een Turkse wijze gemaakt. De smaak is wel wat minder pittig dan de Turkse equivalent. Drinkt u uw koffie liever met melk, bestel dan een 'bila kava'(witte koffie) of 'Videnska', dit is een soort Wiener mélange. Ook kunt u een espresso of 'kapucino' bestellen. Houdt u van koffie met een tik? Ga dan voor de 'alzirska kava'. Dit is een Algerijnse koffie met advocaat en slagroom.terug | home
Meer eten en drinken in tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Rijk
Friday, 01 August 2008 (21:44:32)
alzirska kava, het was in Liberec, vreselijk lekker, maar na een stuk of vijf, jawel de serveerster vond het ook al vreemd toch een botsing met de pivo\\\'s daarna en de volgende morgen een kater van ongekende grootte! Maatr als dessert aan te bevelen.
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl