Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  natuur  dierentuinen in tsjechie 

Tsjechie.nl - De beste dierentuinen

Meer natuur...

In de bezienswaardigheden van Tsjechië ontbreekt het aanbod van dierentuinen niet. De dierentuinen verschillen van elkaar wat oppervlakte en specialisatie betreft. De dierenparken zijn meestal makkelijk bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Ze bieden vaak speciale programma's voor kleine maar ook voor grote bezoekers. Van het bezoek van een dierentuin kunt u een uitje voor het hele gezin maken voor de hele dag.

Dierentuin Praag

De dierentuin van Praag ligt in het dal van Trojská kotlina. De weiden en rotsen worden afgewisseld met wateroppervlaktes. Er zijn twee kinderspeelplaatsen, twee restaurants en gelegenheid om souvenirs en versnaperingen te kopen.

De dierentuin werd opgericht in 1931 en heeft een oppervlakte van 58 ha waarvan 42 ha de ruimtes voor dieren vormt. Verder vindt u er ook nog een opvang voor Przewalski-paarden van maar liefst 17 hectaren.

Er is een programma waarbij dieren worden gefokt die met uitsterven worden bedreigd. Onder andere het Przewalski-paard, antilopen, roofdieren, watervogels, reptielen zijn in het programma opgenomen. U vindt  ook 300 soorten zeldzame planten en bomen in de dierentuin.

Van de oerwoudhond, een dier dat in gevangenschap praktisch nooit jongen krijgt, zijn er in de Praagse dierentuin al tientallen geboren.

In de Praagse dierentuin is genoeg te zien en beleven, en staat garant voor een dagje plezier voor jong en oud.

Dierentuin Olomouc

De dierentuin van Olomouc bevindt zich ongeveer 10 kilometer van Olomouc in een heuvelachtig landschap. In de buurt ligt de bekende bedevaartplaats Svaty kopecek. De omgeving, waarin sparrenbossen en uitgestrekte weiden elkaar afwisselen, nodigt uit tot een ontspannende wandeling.

Er is voldoende gelegenheid om versnaperingen en souvenirs te kopen. Ook is er een uitkijktoren waarvan in geval van gunstig weer 50 km ver gekeken kan worden. De parkeerplaats bevindt zich vlak bij de ingang. De dierentuin heeft een oppervlakte van 4205 ha en werd in 1956 geopend.

De dierentuin is gespecialiseerd in giraffen en Afrikaanse hoefdieren, berggeiten, en gibbons. De dierentuin heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het behouden van de adaxen (een soort antilope) door hun herintroductie in Marokko. De dierentuin neemt deel in 26 Europese fokprogramma´s voor bedreigde diersoorten. U kunt in de dierentuin van Olomouc ook een aquarium met inhoud van 17 000 liter bekijken waarin drie haaien rondzwemmen.

De dierentuin van Hodonin

De dierentuin van Hodonin ligt op vlak terrein met loofbos aan de rand van de stad. Voor de ingang van de dierentuin ligt een parkeerplaats. In de dierentuin is een kinderspeelplaats. U kunt in de dierentuin verfrissingen en souvenirs kopen. De oppervlakte bedraagt 6,5 ha en werd in 1975 opgericht.
Binnen vindt u papegaaien, roofdieren, zeldzame en bedreigde diersoorten. Het doet mee in 3 Europese fokprogramma's van bedreigde diersoorten.

Bijzonder is het paviljoen van exotische vogels, het paviljoen van mensapen en exotaria. Schitterde exemplaren van deze dieren kunt u van dichtbij bekijken.

Het modernste paviljoen van mensapen is in Tsjechië, geschikt voor kijken naar de dieren op elk moment van de dag, buiten en binnen. U kunt vanuit de schaduw naar verlichte buitenverblijven van de dieren kijken. De rondleiding wordt met een geloofwaardige imitatie van oerwoudgeluiden begeleid.

De dierentuin in Jihlava

De dierentuin Jihlava ligt in het dal van de rivier de Jihlavka, bijna in het centrum van de stad. Een deel is op heuvelachtig terrein gesitueerd, maar alle paden voor bezoekers zijn op vlak terrein. Wandelen door de dierentuin is daarom ook niet al te vermoeiend. Er is een mogelijkheid om te spelen op een moderne kinderspeelplaats met een kinderboerderij. Verfrissingen kunt u krijgen in een banketbakkerij en souvenirverkoop zit gevestigd in een boutique.

De parkeerplaats is aan het eind van de Brnenska straat (Brnenska ulice). De oppervlakte van de dierentuin is 12,6 ha. Hiervan is 6,6 ha een buitenverblijf van de dieren. De dierentuin werd in 1957 opgericht.

De dierentuin is gespecialiseerd in zeldzame en bedreigde reptielsoorten, kleine katachtigen, lemuren, tamarinen en andere mensapen. De dierentuin speelt een belangrijke rol in het redden van het genfonds van de Tsjechische natuur door de herintroductie van wilde katten en lynxen.

U vindt in de dierentuin ook een paviljoen van roofdieren, natuurlijke buitenverblijven van lynxen en luipaarden, eilanden van lemuren, en een amazonisch tropisch paviljoen. De dierentuin heeft ook een grote verzameling katachtigen, de grootste verzameling tamarinen in Tsjechië en er worden giftige slangen gefokt, als enige in Tsjechië.

De dierentuin van Liberec

De dierentuin van Liberec ligt in een mooi dal vlakbij het centrum van de stad. Sommige buitenverblijven liggen op rotsachtige hellingen, in het lagere gedeelte van de dierentuin stroomt een beek. De paden voor bezoekers zijn geschikt voor een mooie wandeling. De dierentuin biedt de bezoekers gelegenheden tot verfrissing aan. De oppervlakte van de dierentuin in 13 ha en werd in 1919 opgericht.

De dierentuin is gespecialiseerd in het fokken van zeldzame en bedreigde diersoorten. De dierentuin speelt een belangrijke rol in het redden van het genfonds van Somalische ezels, makaken (Macaca silenus) en Dagestaanse steenbokken.

U vindt in de dierentuin ook een boerderij, een fokinstelling voor roofvogels, een expositie van pinguïns, het paviljoen van giraffes, het paviljoen van apen, buitenverblijf van chimpansees, het paviljoen van orang-oetans en het buitenverblijf van witte tijgers. In deze dierentuin worden ook witte tijgers gefokt.

 


terug | home
Meer natuur...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl