Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  reisverhaal tsjechie  praag, karlovy vary, frymburk 

Tsjechie.nl - Margreet reist door Praag, Karlovy Vary en Frymburk

Meer reisverhaal tsjechie...

Ingezonden door Margreet Bos
 
Op 25 augustus vertrokken we met het vliegtuig van Amsterdam naar Praag met de KLM, vertrek 14.10 aankomst 15.40 uur alweer. De eerste drie nachten verbleven we in Praag in hostel Imperial, dit hostel is een schitterend oud pand met gunstige ligging in het centrum van Praag, het bijbehorende café ziet er prachtig uit. Je kijkt je ogen uit in deze mooie stad, alsof je terug in de tijd gaat, nooit hebben wij zo’n mooie stad gezien als Praag, enorme grote elegante gebouwen, de unieke sfeer, rijk aan musea en bezienswaardigheden.

Na 3 dagen heel veel gezien te hebben verlaten wij Praag en gaan we met de bus naar Karlovy Vary, hier verblijven we 3 nachten in Appartement Vladimir (geboekt bij Tsjecho Reizen), de eigenaar is Duits, een erg vriendelijke man. Hij vertelt ons de beste plekjes die je als toerist nooit zou ontdekken, er is namelijk vlakbij het appartement een waterbron waar je in de buitenlucht kunt zwemmen ook ’s avonds, het is maar een paar minuten lopen en als je daar zwemt zie je overal om je heen de schitterende kleurrijke enorm mooie gebouwen, zeer aparte ervaring.

De mooiste oorbellen en andere sieraden vind je in de binnenstad, je ziet overal (voornamelijk ouderen) mensen met stenen kruikjes lopen om het gezonde natuurlijke bronwater af te tappen midden op straat. Je vindt er uiteraard allerlei kuurcentra waar je je in de oudheid waant, wat een schoonheid overal deze mooie gebouwen, je blijft ernaar kijken.

Vanuit Karlovy Vary zijn er uitstapjes mogelijk bijvoorbeeld naar de burcht in Loket waar wij geweest zijn.

Met de bus hebben wij de route vervolgd naar Frymburk, hotel Maxant (geboekt bij Tjecho Reizen), dit is echt een ***tophotel, het eten is goed, de service/vriendelijkheid van het personeel uitstekend en de kamers zijn lekker ruim en het ligt in het centrum van Frymburk. Ook hier verbleven wij 3 onvergetelijke nachten.

We hebben mountainbikes gehuurd bij de fietshandelaar in het plaatsje zelf, hij was pas geopend (2001) dus we kregen gloednieuwe mountainbikes tot onze beschikking. Na een half uur rijden begon het echter keihard te regenen, toen zijn we maar weer huiswaarts gegaan. De volgende dag; een nieuwe kans was het weer fantastisch, heerlijk door de bossen, langs het Lipnomeer gefietst, je komt bijna niemand tegen, dit is echt genieten en tot rust komen. We reden ook langs het bungalowpark Marina Lipno van Landal Greenparks, deze zien er schitterend uit, waren net nieuw, ik denk dat dit echt een aanrader is om naar toe te gaan.

Weer op naar de bestemming die mij het meest tot de verbeelding spreekt, Cesky Crumlov, ook hier verblijven wij 3 nachten in Pension Rajsky (geboekt bij Tsjecho reizen, viel tegen vanwege de kamer en geluidsoverlast). Uiteraard kwamen wij voor de burcht, met de prachtige stijlkamers, we hebben beide rondleidingen gedaan er was er 1 in het Engels en 1 die alleen in het Tsjechisch was, toch maar gedaan, want die stijlkamers zijn de mooiste die ik ooit gezien heb.

De laatste twee nachten weer lekker naar Praag waar we dit keer verblijven in App. Blanka aan de rand van Praag. Het was een geslaagde vakantie, we hebben alle soorten vervoer gebruikt, vliegtuig/trein/bus/metro/tram/fiets en benenwagen en het is allemaal gelukt, lekker avontuurlijk.

Eettip Praag: Le cafe Colonial, zelden zo lekker gegeten als hier!

Kooptips: Houten speelgoed heel mooi en niet duur te koop op markt in Praag, sieraden, ringen, oorbellen, kaarsen, glaswerk, kristal, ook te koop op de markt zijn tekeningen van Praag, heel mooi en je kan in een fotowinkel in Praag er meteen een mooi lijstje bijkopen en je hebt een prachtig schilderij voor weinig.

Op 8 september komt er helaas een einde aan onze reis en vliegen we weer vanuit Praag terug naar Amsterdam om 16.30 en we komen om 18.05 aan. We konden kiezen welke tijden we wilden met de KLM, ideaal toch.

 


terug | home
Meer reisverhaal tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl