Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  reisverhaal tsjechie  kuuroord karlovy vary 

Tsjechie.nl - Kuuroord Karlovy Vary

Meer reisverhaal tsjechie...

Ingezonden door Annet ter Huurne

Donderdag 27 september trokken wij er in de namiddag op uit voor twee dagen cultuur en ontspanning. Dit voor het eerst zonder Marit (bijna 4) die (voor mijn gevoel veel te enthousiast) achter bleef bij een vriendinnetje thuis. De reis ging naar Karlovy Vary waar we twee nachten geboekt hadden in een luxe hotel. Karlovy Vary is een beroemd kuuroord, ook wel bekend onder de naam Karlsbad. We gingen juist hierheen omdat Eric de foto's uit een gids zo mooi vond en verder werden we niet gehinderd door enige voorkennis van deze plaats. Behalve dan de zeer negatieve reactie van onze schoonmaakster die zei dat er veel te veel Russen rondliepen in deze plaats en dat daarom andere plaatsen veel geschikter waren voor een uitje.

De wijk waarin ons hotel stond was verrassend imposant. De ene enorme villa na de andere stond daar te pronken en ook ons hotel zag er indrukwekkend uit. 's Avonds deden we niet veel meer dan lekker in het restaurant van het hotel eten. Één vooroordeel werd diezelfde avond al bevestigd. Alle hotelinformatie, menukaarten, etc. waren behalve in het Tsjechisch, ook in het Russisch. Volgens de ober was 90% van de bezoekers afkomstig uit Rusland. En dit was volgens hem pas de afgelopen drie jaar zo gegroeid.

Uitzicht vanuit ons balkon
 
De volgende dag waren we zeer onder de indruk van de geweldige gebouwen en de statige sfeer in Karlovy Vary. Wat een rijkdom had hier vroeger al gezeten en wat een luxe was er nog steeds. Al snel kwamen we erachter wat een kuuroord betekent. Vlakbij elkaar waren verschillende bronnen, van allerlei temperaturen en samenstelling. Dit water wordt niet alleen gebruikt voor speciale baden maar vooral om te drinken. Overal kon je bekers kopen met een speciaal tuitje, waarmee je het warme water kon drinken. Het water tap je zelf. Natuurlijk proefden wij ook en lekker was het niet! 

Even wat gezondheid tappen
 
De echte 'patiënten' tappen niet zomaar een watertje maar krijgen voorgeschreven hoeveel ze uit welke bron moeten drinken. Dit wordt dan gecombineerd met speciale baden, diëten, wandelingen, oefeningen, etc. Wij hielden het maar op lichaamsbeweging en trokken met de kabelbaan het bos in voor een lange wandeling naar beneden. Daarna op naar een beroemd zwembad dat hoort bij het lelijkste hotel dat ik ooit gezien heb, Hotel Thermal uit het communistische tijdperk. Maar het zwembad is geweldig! Het ligt apart van het hotel, hoog op de berg. Je gaat er naar toe met een lift vanuit het hotel, die schuin omhoog door de berg gaat en bij het zwembad uitkomt. Het zwembad is een openlucht bad, gevuld met mineraalwater. Vanaf deze berg heb je een schitterend uitzicht over Karlovy Vary.


Één van de mooie uitzichten vanuit het zwembad

 
De zaterdag wilden we graag beginnen met een massage en een speciaal bad. Maar helaas, Karlovy Vary is niet zo afgestemd op weekend toeristen. De meeste kuurlocaties waren dicht en anderen waren al volgeboekt. Gelukkig was er nog genoeg te zien in de omgeving, zoals een bezoek aan Mariánské Lazne (Mariënbad) en het gebied rondom het paleis Kynzvart. Mariánské Lazne is ook een kuuroord. Wat minder imposant dan Karlovy Vary, maar zeker net zo mooi. 


Colonnade in Mariánské Lazne
 
Zaterdagavond waren we terug in Praag, met opnieuw de bevestiging dat Tsjechië eigenlijk wel een heel mooi land is. Dus ons lijstje van 'wat willen we zien' wordt na elk uitstapje alleen maar langer. Marit zal ons niet tegenhouden want die vroeg gelijk wanneer ze weer mocht gaan logeren!

 


terug | home
Meer reisverhaal tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl