Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  praag  introductie praag tsjechie 

Tsjechie.nl - Introductie Praag

Meer praag...

Wie van plan is Praag te bezoeken, kan rekenen op een overweldigende hoeveelheid aan kunst, cultuur, schoonheid en geschiedenis.

De kastelen en kerken die door de hele stad te vinden zijn, brengen u terug in de tijd.

De tijd van ridders en jonkvrouwen. Wanneer u over de grote pleinen met kleine glanzende keitjes loopt en omhoog kijkt naar de geheimzinnige, donkere torenkamertjes van de historische gebouwen, zou het best eens kunnen dat u een glimp van een prinses opvangt...Praag werd in 2001 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. De vele bezienswaardigheden sieren de hele stad. Van de Praagse Burcht tot de Karelsbrug, alles is even indrukwekkend. Hradcany, Mala Strana. Stare Mesto en Vaclavske en de Karelsbrug vormen samen het oudste gedeelte van de stad. Dit historische gedeelte beslaat drie vierkante kilometer en is goed te belopen.

De Gouden Stad

De zomers in Praag zijn over het algemeen lekker warm en het is dan ook aan te raden om in dat seizoen de stad aan te doen. Kunst en cultuur kunnen worden afgewisseld met totale ontspanning op een terrasje, waar u kunt genieten van een lekker koud biertje of fris. Praag zal u betoveren met haar schitterende aanblik en haar mysterieuze geschiedenis. Haar bijnaam is niet voor niks 'De Gouden Stad'.

Het historische centrum van Praag is gebouwd tussen de 11e en 18e eeuw en heeft nog steeds een authentiek karakter. Het representeert een stedelijke ontwikkeling van de middeleeuwen tot de tegenwoordige tijd die bijna nergens anders ter wereld te zien is.

Unesco

Praag had in de middeleeuwen een belangrijke rol in het verspreiden van het christendom en de daarmee samenhangende stedenbouw. Later trok de stad architecten vanuit heel Europa aan, die de stad tot een zeer aantrekkelijke hoofdstad met diverse stijlen maakten. 

Sinds de jaren '50 van de vorige eeuw wordt het stadsgezicht actief beschermd door Tsjechische overheden, maar door geldgebrek en politieke onlusten kwam dit in gevaar. Sinds 1992 staat Praag vanwege het unieke karakter op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 


terug | home
Meer praag...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl