Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  praktische info  accommodatie tsjechie 

Tsjechie.nl - Accommodatie Tsjechie

Meer praktische info...

Tsjechië wordt steeds populairder als vakantieland. Het heeft toeristen veel te bieden: een grote verscheidenheid aan landschappen, avontuur, rust, zon en sneeuw. En die verscheidenheid komt ook terug in de keuze uit accommodaties. Of je nu gaat voor 'over the top' luxe in de grote steden, basic in de buitenwijken of sober en goedkoop op het platteland. Van vijfsterrenhotels tot goedkope campings, Tsjechië heeft het allemaal.

Hotels en motels

In Tsjechië vindt u hotels en motels van uiteenlopende kwaliteit. De goedkope hotels zijn erg basic. De inrichting is eenvoudig. Er staat vaak geen televisie op de kamer. De goedkoopste hotelletjes vindt u aan de rand van de stad. De kamers zijn meestal saai, maar als u toch van plan bent om weinig tijd in het hotel door te brengen, zijn deze accommodaties een prima optie.

In de hoofdstad Praag liggen de prijzen over het algemeen hoger dan in de rest van het land. Maar het is vaak nog steeds goedkoper dan in andere Europese hoofdsteden.

Voor weelderige luxe met een uitstekende ligging, kunt u terecht in één van de grote hotelketens. Met name in en rond de grote steden is er genoeg keus. De prijzen variëren per hotel en per seizoen.  

Jeugdherbergen en hostels

Voor rondreizende bezoekers van Tsjechië zijn jeugdherbergen of hostels een uitstekende oplossing. Hostels zijn goedkoop en de ligging is vaak erg goed. Per nacht betaal je ongeveer € 10. Verwacht geen luxe, de badkamers en toiletten zijn vaak gedeeld, maar meestal wel schoon. Overnachten in een hostel is dé manier om medereizigers te ontmoeten. In veel hostels ook voor een tweepersoons kamer kiezen, maar het is goedkoper om in een slaapzaal (dorm) te overnachten. Vaak kunt u voor uw waardevolle spullen een kluisje huren.

Campings

Op en top van de Tsjechische natuur te genieten? Dan moet u kamperen. Kamperen is een goedkope én avontuurlijke manier van overnachten.

De kwaliteit van de camping kan heel erg verschillen. Informeer daarom van tevoren even naar de faciliteiten, want niet op elke camping zijn goed werkende douches en toiletten. De laatste vijftien jaar zijn de campings in Tsjechië er flink op vooruit gegaan.

Er zijn grofweg twee soorten campings in Tsjechië: campings met alleen Tsjechische gasten en campings die zich meer op internationale gasten (vooral Nederlanders en Duitsers) richten. De campings voor Tsjechen zijn doorgaans zeer goedkoop. U kunt al voor € 5 met twee personen en een tent en een auto verblijven. Maar de faciliteiten zijn dan ook zeer beperkt. Soms zijn er zelfs geen douches.  

De campings die zich op de internationale gasten richten zijn over het algemeen een stuk luxer en meestal van alle gemakken voorzien. De prijzen liggen dan ook hoger: u betaalt doorgaans €10 tot €15 voor twee personen, inclusief tent en auto. Reserveren is meestal niet noodzakelijk en soms ook niet mogelijk.

Pensions

Aan de rand van grote steden kunt overnachten in leuke familiepensions. Meestal is er een goede openbaar vervoer verbinding naar het centrum, maar de hotelletjes zijn vooral aan te raden wanneer u met de auto bent. U komt terecht in huiselijke sferen die bijdragen aan het 'Tsjechië-gevoel'. Het personeel is vriendelijk en de prijzen liggen aanzienlijk lager dan accommodaties binnen de stad. Bij de overnachting is ontbijt bijna altijd inbegrepen.

 


terug | home
Meer praktische info...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl