Tsjechie.nl : dÔŅĹ Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  columns  columns van radomir  radomir: skischolen 

Tsjechie.nl - Skischolen

Meer columns van radomir...

In bijna alle wintersportgebieden vind je ze. Skischolen. Het is absoluut raadzaam om als beginneling lessen te nemen.  Ik weet drie plaatsen in Moravië, waar men goed kan leren skiën. Vooral voor de kinderen. Daar zijn ze er in gespecialiseerd. Zij zijn niet bekend voor de buitenlanders, zoals Jeseniky in Noord-Moravië of de skigebieden in Bohemen. 

In Moravië zijn de skigebieden niet zo druk en hoog gelegen, maar knus, rustiger en goedkoper dan waar dan ook!  Het Reuzengebergte met Spindleruv Mlyn in Noord- Bohemen, dan de bergen Jizerske, Orlické en in het zuiden van Bohemen. Dat zijn de bekende plaatsen voor de Nederlanders. Waar ik u op wil wijzen is een kleiner gebergte (hoogte max. 700m) met de pisten ideaal voor de beginners en vooral voor de kinderen.

Ik herinner mij toen ik 3 jaar geleden in de Alpen ben geweest om te skiën, dat ik vaak en lang gekeken heb naar de kinderen en skileraren, hoe zij het leuk deden. Echt een lust voor het oog hoe snel de kinderen het skiën leerden. En zo is het in die drie skigebieden in Moravië. Daar zijn ze opgeleid om met kinderen te werken. Naast skiën, ook Carven, kan men Snowboarden en Skiten leren in dit gebied. De drie plaatsen zijn Karasín, Olešnice en OstruŇĺná.  Drie plekken, die u hoogstwaarschijnlijk onbekend zijn en moeilijk kunt vinden op de kaart.

Ten eerste de route  via Praag-Brno en Noordwaarts richting Svitavy tot Jeseníky. Een andere route is via Wenen en Brno. In Tsjechië de binnenwegen kiezen betekent in de winter zeer riskant en langdurig rijden. Niet doen. Zoveel mogelijk de autobaan nemen. Met winterbanden en kettingen. Daarnaast is natuurlijk ook de trein.

Van Brno-Svitavy, na ca. 40 km, afslag Kunstat weg 18, 15 km afslag Olešnice weg 362 ( 5 km), wil men naar Karasín, 20 km verder en in Bystrice nad Pernštejnem afslag weg 357 na ca. 6 km Karasín.

De derde plaats Ostruzna is in het gebergte Jeseniky. Van Brno autobaan naar Olomouc, dan Sumperk- Hanušovice, weg 369 richting Jeseník, halverwege Ostruzna.

Kiting is echter voor ervaren skiërs, die een speciale vlieger of vliegmatras weten te besturen. Carving is de laatste tijd populair geworden. Het zijn ski’s, die voor en achter opvallend breder zijn dan in het midden. Het daarmee skiën is gemakkelijker, vooral in de bochten. Voor de beginners aan te raden. De huur van alles wat men nodig heeft is stukken goedkoper dan elders, alsook de skipassen en logies in de directe omgeving.

Radomir

 


terug | home
Meer columns van radomir...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - d√© wintersport of vakantie Tsjechi√ę, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl