Tsjechie.nl : dÔŅĹ Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  columns  columns van radomir  radomir: van lotje getikt 

Tsjechie.nl - Wie is er nou van lotje getikt?

Meer columns van radomir...

Dit keer niet echt een column, maar deze  hoogst merkwaardige, verbijsterende informatie uit een Amerikaanse toeristische gids. Het artikel dat per internet de redactie van 'Nieuwe Polygoon' is binnengekomen en die uit het Engels in het Tsjechisch is vertaald, wil ik u niet onthouden. Ik vertaal het voor u letterlijk in het Nederlands. Het gaat over Tsjechië. Oordeelt u zelf maar...

'Tsjechië is een klein land, liggende op het continent van Europa. Het bevindt zich in de ruimte tussen Duitsland en Rusland. Eens was deze staat globaal tweemaal zo groot, maar in de vorige eeuw begon het land vanuit het oosten steeds meer stukken gebied te verliezen.. Het land is een belangrijk lid van de wereldgemeenschap, maar niet zó belangrijk als zij denken. Het grenst met Duitsland, Oostenrijk en dan nog met andere landen, die niet belangrijk zijn en waar men slechts boodschappen kan doen.

Geschiedenis

Tsjechië is een zeer oud land met vele schatten, zoals de Karlsbrug, Karlsuniversiteit, Karlsplein, Karlsbad en Karlstijn. Voor wat betreft westelijke civilisatie maakt het land deel uit van bier en hockey. Al denken de Tsjechen dat zij een moderne natie zijn, maken zij geen gebruik van de airco en de Amerikaan komt daar moeilijk een goed florerende Mexicaanse keuken tegen. Tot de ergernis van de Amerikaanse bezoekers, spreekt de plaatselijke bevolking Tsjechisch, ondanks dat daar veel mensen zijn die engels kunnen praten, maar alleen als zij ervan kunnen profiteren.

De mensen

Tsjechië heeft slechts zoveel bewoners als drie regio’s van New York: City, Harlem en Brooklyn. Desondanks is het land verschrikkelijk overbevolkt, minimaal na elke 7 kilometer komt u een dorp tegen. Van de 10 miljoen mensen drinkt en roken 9 miljoen. Alle Tsjechen rijden in auto’s als gekken, zij zijn behept door seks en hebben geen notie van discipline. De meerderheid van de Tsjechen is christelijk, al zou u het niet zeggen wat hun gedrag betreft. In Tsjechië zijn vele communisten.

De veiligheid

In het algemeen wordt Tsjechië als een veilig land beschouwd. De bezoekers moeten zich echter realiseren, dat van tijd tot tijd iemand Tsjechië overvalt of bezet (de Duitsers of de Russen). De Tsjechen capituleren traditioneel zonder problemen. Nooit moet uw aandacht verslappen op uw geld. De afstamming van de Tsjechen is niet duidelijk. Sommigen beschouwen zich als Slaven, anderen als nazaten van de Kelten.

Dan is daar nog een groep mensen die een geheel ander taal spreken, maar beweren dat zij Tsjechen zijn. Het land heeft meerdere malen zijn staatsvorm en de naam veranderd. Het huidige Tsjechië wordt door de mensen in verwarring gebracht met Tsjetsjenië, maar dat ligt verder naar het oosten. De bekendste Tsjechen waren internationaal gezien Dub Czech, Koudysh (tennis), Hashek (hockey) en Hejvl (president).'

.... tot zover de Amerikanen.

Radomir

 


terug | home
Meer columns van radomir...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - d√© wintersport of vakantie Tsjechi√ę, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

elly winkel
Friday, 29 August 2008 (13:30:48)
Raar verhaal van ze hoor!
Bart
Friday, 08 August 2008 (11:51:17)
Ik zou die hele reeks reisgidsen wel willen hebben. Amusante vakantielectuur.
Onderst reept des te meer de algehele opvatting over de Amerikanen en hoe zij tegen de rest van de wereld aankijken.

Heeft iemand de gegevens van deze reisgidsen?
Marije van Erp
Saturday, 05 July 2008 (09:45:13)
Het valt mij op dat er relatief weinig nformatie is te vinden over het oostelijker gelegen MoraviŽ en het Beskydy gebergte. Ik kom daar al jaren en het is er prachtig.
Misschien moet het zo ook maar blijven???
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl