Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  columns  columns van nancy  nancy: zomerfestival 

Tsjechie.nl - Zomerfestival

Meer columns van nancy...

Na een warme, hele warme juli maand begint augustus een stuk aangenamer. Ideaal weer om erop uit te gaan. Elk weekend zijn er vele festiviteiten. Afgelopen week was het Porcinkule in Hostinne, een groot volksfeest met optredens van vele live bands, een grote braderie, een Tsjechische kermis en als afsluiting groot vuurwerk. Komend weekend is het de beurt aan Vrchlabi, de Krakonoš bierfeesten omlijst door vele muzikale optredens maar nog veel belangrijker bier, heel veel bier. 

Van 19-22 augustus is er een openluchtfestival in Trutnov, van lokale bands tot Motorhead, van heinde en ver komt men hier op af om van deze muziek, wat ik alleen maar kan omschrijven als herrie, te genieten.

Ook wij zijn dit jaar actief, ons hotel Pod Zvičinou was namelijk in haar glorietijd, net voor de Tweede WO, de centrale ontmoetingsplek voor alle dorpen in de omgeving. Elke zondag speelde er een live 'fanfare'-band op het terras en werd er door iedereen actief tafeltennis, russisch kegelspel of tennis gespeeld. Vaak werd er ook een duik genomen in het bronbad, gelegen midden in de bossen.

Gedurende het communisme en de tijd na de val is veel van deze glorie helaas verloren gegaan. Hoogtijd om hier wat aan te doen. Zomerfestival Pod Zvičinou is anno 2010 een feit.

20 juni werd het festival muzikaal geopend door een fantastisch optreden van de APM Bigband uit Rosmalen, Het orkest heeft als basis een ritmesectie (drums en percussie met piano, solo- en basgitaar), aangevuld met 18 blazers (saxofoons, trombones en trompetten) en wordt bij verschillende nummers ondersteund door een zangeres en/of zanger.

Het repertoire beslaat een zo breed mogelijk scala, variërend van hedendaagse popmuziek, uitgevoerd in een typische bigbandsound, tot de oude "standards". Het was een fantastische middag en omdat er buiten op het terras werd gespeeld kon men meegenieten tot ver in het Reuzengebergte. 10 juli openluchttheater, de zon brandde flink, maar de artiesten van het amateurtoneel uit Miletin speelden de sterren van de hemel.

21 augustus staan de lokale bierfeesten op het programma, met vele soorten lokaal bier, Tambor uit Dvůr Kralove, Novopacke pivo uit Nova Paka, Krakonos uit Trutnov, Svijany  uit het gelijknamige dorpje. Ondersteund door swingende country muziek en een zeskamp waar het recht van de sterkste en grootste bierdrinker zal zegevieren, wordt het gegarandeerd een gezellige boel. 

In september en oktober zijn er ook nog vele activiteiten en we hopen dat iedereen de weg naar de gezellige festiviteiten van Pod Zvičinou weer weten te vinden. Dus mocht u in de buurt zijn, u bent van harte welkom.terug | home
Meer columns van nancy...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl