Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  natuur  gebergtes in tsjechie  reuzengebergte tsjechie 

Tsjechie.nl - Reuzengebergte - Krokonose

Meer gebergtes in tsjechie...

Het Reuzengebergte (Krkonose) ligt op slechts 125 kilometer ten noorden van Praag aan de Poolse grens. Dit gebergte is ook onder de Tsjechen zelf en onder Slowaken een populaire vakantiebestemming. Het gebergte dankt zijn naam niet aan de omvang, maar aan een eeuwenoude legende. De reus Krakanos zou in het gebied met donder, bliksem en regen gestrooid hebben. Hij zorgde zo voor het ontstaan van het gebergte met zijn wilde toppen, diepe ravijnen, rivieren en bergweides.

Sinds 1962 is Krkonose een beschermd nationaal park. U vindt er veel wild zoals reeën en vossen. Het gebied is ongeveer veertig kilometer lang en twintig kilometer breed. De bergen zijn uitermate geschikt om te wandelen door de goed aangegeven paden en het gunstige klimaat.

Alle paden zijn duidelijk gemarkeerd en dat zorgt voor ontspannen wandelingen door de schitterende natuur. U vindt in totaal in Krkonose meer dan honderd van deze wandelpaden. Ook de hoogste berg van Tsjechie komt u hier tegen. De Snezka, met een hoogte van 1602 meter is een prachtige verschijning.

Vrchlabi, waar zich ook het Krkonosemuseum en het regionale informatiecentrum bevinden, wordt ook wel de toegangspoort tot het Reuzengebergte genoemd.

Tussen de bergkammen bevinden zich diverse toeristencentra waar u allerlei informatie kunt krijgen. De bekendste dorpen zijn Spindleruv Mlyn en Harrachov. Deze plaatsen hebben belangrijke streekfuncties en beschikken over goede sport, cultuur en uitgaansvoorzieningen.

In Spindleruv Mlyn liggen de huizen en hotels over de hele berghelling verspreid. Sportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. U kunt hier heerlijk wandelen en skien. Het plaatsje is vernoemd naar de molen van meneer Spindler. Er wonen slechts 1400 inwoners, maar het dorpje wordt toch druk bezocht door toeristen.

Een andere belangrijke plaats in het Reuzengebergte is Harrachov. Dit stadje staat bekend om zijn glaswerk. Harrachov licht in een prachtige, bosrijke omgeving. Wanneer u dit plaatje aandoet, kunt u een bezoek brengen aan het glasmuseum.

U kunt er ook voor kiezen om een wandeling te maken langs de Mumlava watervallen. Dit is een absolute aanrader. Er zijn in Harrachov ook stoeltjesliften waar u gebruik van kunt maken. Op deze manier kunt u met minimale inspanning maximaal genieten van het fenomenale uitzicht.

Wanneer u naar het Reuzengebergte gaat, is het ook zeker aan te raden een bezoekje te brengen aan Janske Lazne. Behalve een ideale vakantieplaats, is het ook een belangrijk kuuroord dat gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen.

Al in de 17e eeuw maakte men gebruik van de geneeskrachtige bronnen. Tegenwoordig wordt het thermale water voornamelijk gebruikt tegen aandoeningen van het zenuwstelsel.

U kunt in de omgeving van Janske Lazne ook uitstekend wandelen of met de stoeltjeslift helemaal naar de top van de Zwarte Berg gaan.

 


terug | home
Meer gebergtes in tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl