Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  natuur  flora en fauna in tsjechie  fauna in tsjechie 

Tsjechie.nl - De bijzondere dieren van Tsjechie

Meer flora en fauna in tsjechie...

De fauna van Tsjechie heeft een zogenaamd Midden-Europees karakter; in de gebergten leeft een alpiene fauna voor met onder andere bergmarmotten, gemzen, moeflons sneeuwmuizen. De grote roofdieren komen nog (zeer) zeldzaam voor, u heeft slechts kans op een wilde kat en lynx.

In de bossen en bergstreken van Slowakije komen echter nog wel diersoorten voor die in Bohemen en Moravië uiterst zeldzaam of geheel verdwenen zijn. Zo leven daar bijvoorbeeld nog beren, wilde katten en herten.

Elders in Tsjechië en Slowakije treft men vooral in de bossen nog vossen, hazen en andere kleine dieren aan. In het natuurreservaat ZehuSice, bij Kutna Hora, leven witte herten die verder in heel Europa uitgestorven zijn.

Als u geluk heeft, kunt u bijzondere vogels zien. Zo leeft de drieteenspecht in het Reuzengebergte en de Mala Fatra. Er komen talrijke watervogels voor in de Donauvlakte en bij de meren en vijvers van Bohemen. Ook nestelen er veel ooievaars in het hele land.

In Tsjechië zijn vele bekende soorten vis te vinden. In de vele  wateren zwemmen karpers, forellen, snoeken en palingen. U komt de forel meestal tegen in de snelstromende rivieren en beekjes.

De karper en de snoek vindt u voornamelijk in de grote visvijvers van Zuid-Bohemen waar ze worden gekweekt. Ook worden ze gevangen in de grote stuwmeren, Lipno in Zuid-Bohemen en Vranov in Zuid-Moravië. In deze meren leven ook reusachtige meervallen.

Tsjechie kent een netwerk van reservaten en nationale parken verlenen fauna en flora adequate bescherming. De nationale parken liggen op de grens met Polen en worden in goede samenwerking beheerd.

 


terug | home
Meer flora en fauna in tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Rijk
Thursday, 15 May 2008 (22:23:35)
Ik heb ooit het genoegen mogen hebben een klein uurtje oog in oog te staan met een wildzwijnzeug en haar biggen, een zevental. En dat in de omgeving van Janov Nad Nissou.

Bijzonder was dat ik zittend tegen een boom omringd was door de biggen onder wantrouwende blik van moeder een klein half uur hebt genoten van hun nieuwsgierigheid, maar ook een benard half uur omdat ik weet dat zeugen met jong bijzonder aggressief kunnen zijn, gelukkig had ik een flinke tak in handbereik, maar ik beveel het niemand aan op ze op te zoeken als ze met jong rondlopen. Blijf stil staan of loop alert een stukje om, liefst op de wind.
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl