Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  evenementen buiten praag 

Tsjechie.nl - Evenementen buiten Praag


April

Wandeltochten in het grensgebied met Polen

Bert van Kampen en Mien te Nijenhuis uit Enkhuizen organiseren mooie wandeltochten door Tsjechië.

Klik hier voor meer informatie over de 3-daagse Julianawandeltocht.

Klik hier voor meer informatie over de 8-daagse wandelreis 'Pad door het verloren land'.

Heksennacht

Op 30 april, 's avonds, staat Tsjechie in het teken van de 'Heksennacht'. Dit evenement komt u tegen in verschillende plaatsjes door het hele land. 'Heksennacht' lijkt op de Amerikaanse variant Halloween. Er zijn volop vreugdevuren en lichtjes.

Mei

Bierfestival

In Olomouc vindt elk jaar het grootste bierfestival van het land plaats. Het is zelfs na de beroemde Oktoberfesten het grootste van Europa! Dit evenement duurt een week en luidt het zomerseizoen in met veel goud-geel drank. Bijna dertig bierbrouwers laten u bijna 170 soorten bier proeven. Ook kunt u verschillende Tsjechische gerechten proberen. Hier komen meer dan 15000 mensen op af, dus er is veel vertier en gezelligheid.

De Rit der Koningen

In het laatste weekend van mei vindt jaarlijks een van de leukste folklorefestivals plaats: de Rit der Koningen. In Vlcnov in Zuid-Moravie viert men de nieuwe oogst samen met de volwassenwording van jonge jongens. Er wordt gezonden en gedanst in klederdracht. Tijdens het aloude ritueel wordt er een koning gekozen uit jongens tussen de 10 en 12 jaar oud. Deze houdt een roos tussen zijn tanden geklemd tijdens een rit van zijn huis door het dorp. Onderweg worden er oude verzen geroepen en geld en cadeaus toegeworpen.

Juni

De viering van de roos

Ieder jaar vindt rond half juni in Cesky Krumlov de viering van de roos plaats. Tijdens dit historische evenement, dat een heel weekend duurt, krijgt u schitterende optochten te zien met middeleeuwse kledij en kunt u geniet van allerlei kraampjes met eten en drinken.

Internationaal Folklore Festival

Een van de oudste folklorefestivals wordt gehouden in Straznice in Zuid-Moravië. Hier maakt u kennis met verschillende volkstradities in de vorm van muziek, dans en klederdracht.

Drie dagen lang ziet diverse optredens en muziekcompetities in de openlucht en geniet u van tradionele gerechten en alcohol. Een van de hoogtepunten is een processie vanaf het grote plein in het centrum van Straznice naar de tuin van het kasteel.

Augustus

In de tuinen van het prachtige kasteel van Cesky Krumlov kunt u in de zomer naar de Zuid-Boheemse theaterzomer. Tijdens dit festival kijkt u zowel naar klassieke voorstellingen als moderne stukken.

Oktober

Jazz Goes To Town 2007

Jazz Goes to town is een internationaal jazzfestival en is een van de meest prestigieuze jazz-evenementen van Europa. De aftrap van het evenement is in Hradec Kralove en door heel Oost-Bohemen trekken.

Jazz wordt op verschillende manieren geïnterpreteerd en uitgevoerd door zowel nationale, aanstormende talenten als internationale grootmeesters. U treft op dit evenement niet alleen muziek, maar ook films, workshops en foto's.

Steeplechase

De 117e steeplechase vindt plaats in Pardubice. Steeplechase is een tak van de paardensport waarbij ruiter en paard zo snel mogelijk een hindernisbaan van drie kilometer met allerlei soorten obstakels zo snel mogelijk af moeten leggen. Het spectakel in Tsjechie is het meest uitdagende van Europa.

November

International Dance Festival 2007

Het International Dance Festival 2007 vindt plaats in november in het plaatsje Usti nad Labem in de regio Noord-Bohemen. De danswedstrijden vinden plaats in de lokale sporthallen. De dansteams uit Tsjechie, Europa en landen over de hele wereld strijden om titels als modern dansen en Latin dance.

Herdenking van de slag bij Austerlitz

In Slakov u Brna wordt ieder jaar de slag bij Austerlitz herdacht. Van 30 november tot 2 december speelt het evenement zich af rond het slagveld van Austerlitz, waar het leger van Napoleon de Russische tsaar Alexander versloeg. In deze periode treft u een historische beurs, rondritten in de omgeving en veel vuurwerk in de buurt van Slakov u Brna.
        
December

Kerstvoorbereiding en kerstmarkt in Cesky Krumlov

De kerstvoorbereidingen beginnen in Cesky Krumlov al op 2 december. Deze lopen heel december door om overte gaan in een grote kerstmarkt. Deze markten zijn de eerste drie zondagen van de maand. Er zullen concerten zijn, kerstdecoratie en gemberbroodversiering. Dit alles vindt plaats in een romatisch, met sneeuw bedekte, historische stad. Op 6 januari is de laatste dag van dit festijn.

Traditioneel bevolkingsritueel

Een eeuwenoude volkstraditie in Tsjechie is heksennacht. Al zolang de mensheid bestaat, is er het geloof in het kwaad. Er werd gedacht dat het kwaad op sommige dagen sterker was dan op andere. De Tsjechen bedachten daarom een maier warop het kwaad afgeweerd kon worden. Als verdediging maakten de mensen grote vuren op hoge plaatsen om de heksen en ander kwaad te waarschuwen.

Decenia later maakten de Tsjechen geen vuur meer, maar staken ze bezems in brand die ze hoog in de lucht gooiden. Op deze manier konden de mensen zien hoe de heksen eruit zouden zien als ze voorbij zouden vliegen op hun bezemsteel. Deze traditionele vuren, die tegenwoordig nog steeds worden gemaakt, ziet u in de nacht van 30 april op 1 mei. Deze geheimzinnige en mysterieuze avond heeft veel weg van de amerikaanse variant Haloween. Er zijn volop vuren en lichtjes te zien in verschillende steden door het hele land, die zorgen voor een betoverende sfeer.

 


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook

reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl