Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  praag  bezienswaardigheden praag  parken en tuinen in praag 

Tsjechie.nl - Parken en tuinen in Praag

Meer bezienswaardigheden praag...

Heeft u veel gelopen door Praag en bent onder de indruk van al het moois dat u heeft gezien? Het is tijd om even uit te rusten en de benen te strekken in een van de Praagse parken.

Kasteeltuinen

De tuinen die de Praagse Burcht omgeven zijn een lust voor het oog. Niet alleen vanwege hun charme maar ook vanwege hun geweldige uitzicht op de burcht zelf. Hoewel u zou verwachten dat het hier vanwege de attractie van de Praagse Burcht erg druk zou zijn, is het er opvallend rustig. Ideaal voor een korte siësta! Er zijn verschillende tuinen in de Kasteeltuinen.

Koninklijke Tuinen

De Koninklijke Tuinen zijn de weelderigste tuinen en liggen ten noorden van de burcht over de 16e-eeuwse Kruitbrug. Ze zijn al in 1534 ontworpen door Ferdinand I. Ze doen hun naam met een koninklijke uitstraling. Er zijn fonteinen te midden van onberispelijk groene grasvelden omringd door amandelbomen, azalea's en in de lente door een spectaculair aantal tulpen.

Op het zuidelijke terras bevindt zich de 16e-eeuwse Micovna, een renaissancepaviljoen voor de koninklijke tennisbaan. U kunt er luisteren naar concerten. De facade is gedecoreerd met sgraffiti en een fries met allegorische figuren.

Rechts van het paviljoen staat de 18e-eeuwse zomervilla van de president, het Zahradni dum (Koninklijk Huis). Aan de oostkant staat het Belvedere, het zomerpaleis van Ferdinand I.

Zuidelijke Tuinen

De Zuidelijke tuinen kunt u bereiken vanaf de burcht via een modern, koperen trappenhuis in de zuidoostelijke hoek van de derde binnenplaats. Er zijn in de vorige eeuw verschillende renovaties aangebracht door de Sloveense architect Josip Plecnik. Hij ontwierp de trap zodat de balkons op weg naar de tuinen in een rechte lijn uitkijken over de Sint Nicolaaskerk, de rivier en de Vysehrad Burcht.

Tuin op de Wallen

De Tuin op de Wallen (Zahrada na valech) is een klein park met een meer. Er is een Alpenbomentuin, een observatieterras en verschillende paviljoens. Aan de westzijde is een deel van de eerdere barokke tuin bewaard met een beeld van Samson in de 18e-eeuwse fontein.

Wallensteintuinen

In de Wallensteintuinen staat een schitterend kasteel dat werd ontworpen door de Italiaanse architect Andrea Spezza in 1624. Beeldhouwer Adriaan de Vries versierde de tuin rijkelijk met zijn kunst. De bronzen beelden werden echter in 1648 geroofd door de Zweden, maar tegenwoordig kunt u kopieën van de originelen in de tuin bekijken.

Franciscanertuinen

De Franciscanertuinen liggen in het hartje van Nove Mesto. Midden in de stad vindt u hier een oase van rust. De tuinen ontstonden al in de 14e eeuw, toen Nove Mesto werd gebouwd. Rond 1990 werden de tuinen compleet gerenoveerd. Nu kunt u op een van de bankjes genieten van de vele rozenstruiken en bomen. De tuinen zijn niet groot, maar wel buitengewoon geschikt om uit te rusten.

Havlickovypark


Het Havlickovy park is het één na grootste park van Praag. U vindt er de prachtige villa Grobe. Deze villa werd tussen 1871-1888 in neo-renaissancistische stijl gebouwd voor Moritz Grobe. Het huis is schitterend gelegen in het landschap. Op de top van een heuvel. Er omheen vindt u een wijngaard die nog in gebruik is. De villa is niet open voor publiek, maar u kunt er wel omheen wandelen en genieten van het uitzicht over Praag vanaf de heuvel. Het park is erg mooi ontworpen en het is heerlijk om over een van de vele paden te wandelen.

Petrinheuvel

Vanaf de Petrinheuvel, voorheen één van de wijngaarden van Koning Charles, heeft u een prachtig uitzicht over Praag. U kunt de top van de Petrin te voet bereiken, maar ook met een kabelbaan. Het park heeft diverse attracties voor zowel kinderen als volwassenen. U herkent de heuvel aan de TV-toren in de vorm van de Eiffeltoren.

U kunt de toren beklimmen voor het schitterende uitzicht dat u heeft vanaf de top. Wanneer u te voet de berg op gaat, kunt u onderweg stoppen bij het beeld van Karel Hynek Macha, een groot Tsjechisch dichter. Dit beeld is tegenwoordig een ontmoetingsplaats op één mei voor geliefden. Dat is de onofficiële Day of Love in Tsjechië. Vanaf de heuvel kunt u één van de paden volgen die naar de Praagse Burcht leiden.

Riegrovypark

Het Riegrovypark is mooi en goed onderhouden. Het park is vernoemd naar de 19e eeuwse politicus Frantisek Ladislav Rieger. U kunt in het park heerlijk rondslenteren. Riegrovypark heeft verschillende ingangen. U kunt in het park ook genieten van een biertje in de grote Outdoor pub. Vanuit het park heeft u een prachtig uitzicht op de Praagse Burcht.

 


terug | home
Meer bezienswaardigheden praag...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl