Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl 

Tsjechie.nl - Nieuwsoverzicht 2016


Tsjechië krijgt nieuwe Engelse benaming

28 april 2016 – We kennen Tsjechië allemaal als The Czech Republic, maar daar komt wellicht verandering in. Om alles wat simpeler te maken wil Tsjechië voortaan ook als Czechia door het leven gaan.

De president en minister-president zijn er al uit. Als het aan hen ligt krijgt Tsjechië er de verkorte Engelse benaming Czechia bij. Met deze kortere benaming willen ze het gebruik van de naam in onder meer de zakenbranche en bij sport makkelijker maken. De nieuwe naam moet eerst nog wel goedgekeurd worden door het kabinet, waarna het naar de Verenigde Naties gaat om daar in de database met geografische namen op te worden genomen.

Praktisch

Vooral in de sport is de naam Czechia een goede oplossing. Omdat The Czech Republic te lang is om op een voetbalshirt gedrukt te worden, staat er nu Czech op alle shirts. Met Czechia als geldige naam wordt dit probleem opgelost.

Niet nieuw

Tsjechië is het niet het eerste land dat om een verkorte benaming vraagt. Zo wordt The Italian Republic verkort naar Italy en The French Republic naar France.

Liben brug in Praag toch niet afgebroken

15 maart 2016 – De in verval geraakte Liben brug in Praag wordt toch niet afgebroken. Dit heeft de gemeente besloten naar aanleiding van een petitie door architectuurhistorici en natuurbeschermers.

Slechte conditie

De Liben brug verkeert in zo’n slechte staat dat de gemeente overwoog deze af te breken en te vervangen. Volgens de gemeente was een renovatie niet mogelijk en was de brug toe aan uitbreiding voor het toenemend verkeer. Na onderzoek bleek echter dat het aantal passerende auto’s per dag juist is afgenomen.

Nalatenschap architect

De Liben brug werd in 1928 gebouwd door de Tsjechische architecten Paval Janak en František Mencl. Paval Janak was een belangrijke architect die ook  verantwoordelijk was voor de bouw van Palác Adria, Škodův Palác en na 1936  van de Praagse Burcht.

Architectuurhistorici beschouwen de brug daarom als het nalatenschap van Paval en vinden dit reden genoeg om het bouwwerk te bewaren. Na een petitie op Facebook is het ze gelukt om ook de gemeente te overtuigen.


Zeldzame vogels ontsnapt uit dierentuin

4 maart 2016 - Achttien zeldzame hermietibisjes zijn deze week ontsnapt uit de dierentuin van Praag. Door de hevige sneeuwval is het hek gebroken en zijn de vogels eruit gevlogen. Er zijn al twee Ibisjes teruggevonden, de overige zestien vliegen nog vrij rond.

Vliegend door de stad

Sinds de uitbraak zijn de vogels al op meerdere plaatsen in de stad gespot. Eentje werd gevonden in een tuin en een andere liep op straat voor een bar in Holešovice. De dierentuin doet er alles aan om de vogels weer veilig terug te brengen en heeft een oproep gedaan aan de inwoners van Praag om hun ogen open te houden.

Zeldzame soort

De hermietibis is een ernstig bedreigde vogelsoort uit de ibissenfamilie. Ze komen oorspronkelijk uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten, en leven vooral in onvruchtbare, rotsachtige of woestijnachtige gebieden. De vogels worden zo’n tachtig centimeter hoog en worden gekenmerkt door een enorm lange snavel.


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl