Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  activiteiten  vliegsport in tsjechie 

Tsjechie.nl - Vliegsport

Meer activiteiten...

De schoonheid en veelzijdigheid van het Tsjechische landschap vanuit een andere hoek beleven? Vanuit een zweefvliegtuig of voor de adrenalinekick met een parachute boven uw hoofd? Dan heeft u in Tsjechie een legio aan keus.

U kunt er deltavliegen, een ballonvaart maken, parachutespringen en nog veel meer. Het is absoluut de moeite waard want vanuit een vogelperspectief heeft u het mooiste uitzicht op prachtige natuur en cultuur van Tsjechie. U heeft zo uitstekend zicht op de bergmassieven en de laaglanden, de waterspiegel, de bossen gewisseld door schilderachtige dorpjes en steden met eeuwenoude burchten en kastelen.

Ballonvluchten

Clubs en particuliere bedrijven bieden unieke belevenissen aan tijdens rondvluchten met heteluchtballonen. Tot de best bezochte routes horen de vluchten boven Praag of bekende burchten zoals Karlstejn, Krivoklat of Konopiste. U kunt natuurlijk ook vluchten boven andere plaatsen kiezen waar prachtige natuur en historische bezienswaardigheden te zien zijn.

Paragliding en deltavliegen

Piloten van deltavleugels, verenigd in de Amateurvliegeniers-associatie van CR, hebben hun startpunten en centra in de Tsjechische bergen, bijvoorbeeld in het Reuzengebergte of de Beskieden. Ook komen ze bijeen op heuvels zoals Rana bij Louny of Kozakov die bekend zijn vanwege een lange traditie van zweefvliegen.

In paraglidingscholen en op sommige startpunten werken ervaren instructeurs die u graag willen leren vliegen of een tandemvlucht met u willen maken. Hoewel paragliding en deltavliegen tot potentieel gevaarlijke sporten horen, verschaffen de Tsjechische centra garanties voor het veilig beoefenen ervan.

Parachutespringen

Ook parachutespringen hoort tot de vliegsporten die door de Aeroclub CR georganiseerd worden. De parachutisten hebben in Tsjechië eigen scholen en centra met professionele uitrusting en eersteklas leraren. Onder de instructeurs zijn ook wereldkampioenen parachutespringen.

De bezoekers met een licentie mogen parachutesprongen maken en bezoekers zonder ervaring kunnen deelnemen in tandemsprongen, inclusief vrije vallen. Dergelijke centra van parachutespringen bevinden zich bijvoorbeeld op de vliegvelden in Praag – Tocna, Mlada Boleslav, Pribram en Kunovice bij Uherské Hradiste.

Rondvluchten

Rondvluchten kunnen worden ondernomen van bijna honderd kleine sportvliegvelden verspreid over het hele land. De route kunt u zelf bepalen. Bent u in het bezit van een vliegbrevet en kunt u een klein of ultralicht vliegtuig besturen, dan kunt u een ontdekkingstocht langs de mooiste plaatsen goed combineren met uw liefhebberij voor de luchtvaart.

Op Tsjechische vliegvelden vindt u, na onderling akkoord, een goede basis. Dit geldt als u met uw eigen vliegtuig aan komt vliegen én als u een vliegtuig ter plekke huurt.

De Tsjechische Amateur Vliegeniersassociatie is een vereniging waar enkele  duizenden piloten en eigenaars van ultralichte vliegtuigen lid van zijn. Zij organiseren activiteiten waarvoor ook professionele verhuurbedrijven van ultralichte vliegtuigen en vliegscholen hun diensten aan u zullen verlenen. Deze kunt u bijvoorbeeld vinden op de vliegbases in Benesov en Hradec Kralové.

De professionele centra beschikken over goede faciliteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld een hangarplaats voor uw vliegtuig verzorgen of accommodatie. In Tsjechië vinden regelmatig populaire bijeenkomsten van ultralichte vliegtuigen plaats. Dit gaat vaak gepaard met sportactiviteiten en altijd in  vriendelijke sfeer. 

Zweefvliegen en vliegen in motorvliegtuigen

De Aeroclub CR behoort tot de vooraanstaande organisatoren van het sportvliegen in Europa. Enkele duizenden piloten van motorvliegtuigen en zweefvliegtuigen zijn lid. De Aeroclub CR beschikt over eigen vliegschool. Commerciële firma's werken ook samen met de Aeroclub. U kunt bij hen een vliegtuig huren of een basiscursus vliegen bestellen, een cursus luchtacrobatiek of zweefvliegen.

De meeste sportvliegvelden verzorgen rondvluchten en bieden de bezoekers alle faciliteiten, inclusief een hangarplaats voor hun vliegtuig.

Tot de belangrijke centra van motor- en zweefvliegen behoren bijvoorbeeld de vliegvelden in Moravska Trebova, waar het Centrum leteckych sportu Aeroklubu CR (Centrum van vliegsporten van de Aeroclub CR) zich bevindt, de vliegvelden in Vrchlabi, Benesov, Brno en op vele andere plaatsen.

 

 


terug | home
Meer activiteiten...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl