Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  activiteiten  watersport in tsjechie 

Tsjechie.nl - Watersport

Meer activiteiten...

De stuwmeren en natuurwateren van Tsjechie bieden u uitstekende mogelijkheden voor het beoefenen van allerlei watersporten. Aan de organisatie van het vervoer van watersport benodigdheden kunt u merken dat Tsjechie een lange traditie heeft wat betreft het watersporten.

In de zomerperiode worden in speciale voertuigen boten vervoerd over de Tsjechische spoorwegen. Sportuitrustingen om te kunnen zeilen en windsurfen kunt u huren bij plaatselijke sportclubs en campings. Vooral in populaire gebieden zoals Lipno of de rivier Luznice is het aanbod groot.

Zeilen en windsurfen

U kunt in de natuurwateren en de stuwmeren van Tsjechie fantastisch baden, zwemmen, windsurfen en zeilen. Vooral de stuwmeren lenen zich goed voor watersport.

Het Lipnomeer is het grootste en meest populaire stuwmeer van Tsjechie. Gemotoriseerde sporten zijn wel op de meeste plaatsen verboden. Aan de oevers van de meren zijn vollop recreatiecentra, hotels, pensions, vakantieparken en campings te vinden. Er zijn restaurants en logies in alle prijscategorieën worden gevonden. Uw sportuitrusting kunt u daar huren.

De best bezochte wateren:

Lipnomeer

Dit stuwmeer ligt in het zuiden van Bohemen aan rivier de Moldau. Er zijn uitstekende omstandigheden voor watersporten, camperen of vissen dichtbij het Nationale park Sumava en veel belangrijke architectonische bezienswaardigheden (Vyssi Brod, Cesky Krumlov).

Vooral de linkeroever wordt gebruikt voor recreatie en watersporten en wel het gedeelte tussen de dorpen Lipno en Horni Plana. U kunt hier bootjes en waterfietsen huren. Er is een regelmatige bootdienst en een grote jachthaven, Marina Lipno.

Orlik

Dit stuwmeer ligt in een diep dal in Zuid-Bohemen met steile en beboste hellingen die plaatselijk ook rotsachtig zijn. Het meer achter de stuwdam is omgeven door het schilderachtige en rustige landschap van het centrale Povltaví. Er zijn uitstekende omstandigheden tot baden, windsurfen, zeilen, roeien (de stuwdam is uitgerust met een hijsinstallatie voor boten) en sportvissen. Van april tot oktober is een bootdienst in werking tussen het stuwmeer en Podolsko.

Jesenice

Een stuwmeer in de rivier Odrava, 7 km van Cheb in West-Bohemen. Het wordt gebruikt voor recreatie en alle watersporten. Onalledaagse toeristische en culturele belevenissen zijn mogelijk, dankzij de ongerepte natuur en de nabijheid van kuuroorden en historische steden (Marianské Lazne, Frantiskovy Lazne, Cheb).

Machameer

Een bijzonder geliefd water in Noord-Bohemen met uitgestrekte zandstranden, omsloten door bossen en romantische omgeving (Doksy, de burcht Bezdez). Er zijn ruime mogelijkheden voor het beoefenen van watersporten (enkele zeilverenigingen, bootverhuurbedrijf) en tennis. Gedurende het hele seizoen worden er zomerfeesten en sociale activiteiten georganiseerd.

Vranov

Vranov is een stuwmeer gekegen op nog geen 15 km ten noordoosten van Znojmo in het diepe en smalle dal van de rivier de Dyje in Oost-Bohemen. Het meer strekt zich uit in een schitterend heuvellandschap met talloze baaien waar men veel aan sportvissen doet. Het meer is verder geschikt om te zeilen, roeien en windsurfen en er is een regelmatige bootdienst. Boven het stuwmeer verheft zich een ruïne van de burcht Cornstejn. Onder het meer bevindt zich het recreatiecentrum Vranov nad Dyji.

Reizen over water

Reizen over water is aangenaam en bijzonder geschikt om te genieten van de natuurlijke culturele schoonheid van het land. Een tocht over de Tsjechische rivieren gaat door de schitterende natuur en door landschappen die rijk zijn aan culturele en historische monumenten. Sommige hiervan liggen direct aan het water en heeft optimaal zicht erop.

Populaire routes over water gaan over de Moldau, Luznice en Otava.

Moldau

Lenora – Nova Pec – Vyssi Brod – Ceske Budejovice
Deze route voert u door het fraaie en vrijwel onaangetaste landschap van Sumava (Boheems Woud) en de Zuid-Boheemse visvijvers. Deze laatste liggen in een van de reservaten die worden beschermd door de UNESCO. Er is sprake van subtiel menselijk ingrijpen om de oorspronkelijke natuurlijke omstandigheden zijn hersteld. Hier bevinden zich in de buurt het cisterciënzer klooster Divci Kamen, het slot Hluboka en de burchten Orlik en Zvikov.

Luznice

Suchdol – Veseli nad Luznice – Tabor – Bechyne
Deze vaartocht voert u over een typische laaglandrivier langs beboste oevers door het schilderachtige landschap van Zuid-Bohemen.

Otava: Susice – Pisek

Deze romantische route voert u door een diep, bebost dal dat het heuvellandschap van Tabor doormidden snijdt. Op de oevers van de 'goudhoudende' rivier Otava zijn tot op de dag vandaag sporen van vindplaatsen van goud zichtbaar.

 


terug | home
Meer activiteiten...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl