Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  activiteiten  vissen in tsjechie 

Tsjechie.nl - Vissen

Meer activiteiten...

Voor de visliefhebbers is Tsjechië een land naar het hart. De natuur in Tsjechië is zeer afwisselend en door heel Tsjechië zoeken beekjes hun weg door ongerepte bossen. Maar het land kent ook wildstromende rivieren en meren met verschillende soorten vis.

Door de verscheidenheid van typen wateren kunt u ook op vele manieren vissen. De beken lenen zich goed voor vliegvissen op regenboogforellen en vlagzalmen.

In de kleine meren kunt u natuurlijk goed vanaf de kant vissen en de grote meren kunnen vanaf een boot bevist worden op zalm, snoek, baars en voorn. In sommige visgebieden kunt u het hele jaar door vissen, sommige wateren zijn beschermd en in bepaalde perioden afgesloten. Dit betreft met name forelwater.

Visvergunning

Wanneer u van plan bent te gaan vissen in Tsjechie, is het belangrijk om te weten dat u een visvergunning nodig heeft. Deze zijn verkrijgbaar bij plaatselijke VVV-kantoren of bij de gemeenten. U kunt kiezen uit vergunningen voor een, twee, zeven of veertien dagen. Ook zijn er vergunningen voor een maand, een half jaar of een jaar te koop. Voor de meest recente informatie over visvergunningen kunt u het beste naar een lokaal toeristenkantoor gaan.

Om een visvergunning te krijgen dient u zich geldig te kunnen legitimeren met uw paspoort. De viskaarten en vergunningen zijn bij de locale gemeente vvv's te verkrijgen of hengelsportwinkels. Vergeet niet te vragen wat de uitzonderingen op de regel zijn, want niet alle wateren zijn legaal te bevissen ondanks uw visvergunning. Het is van het grootste belang dat u in Nederland een visvergunning heeft of lid bent van een visvereniging; anders kunt u in Tsjechië geen visvergunning krijgen.

Visgebieden

De visgebieden van Tsjechie worden in principe verdeeld in forelwater en niet-forelwater. In het eerste wordt voornamelijk zalmachtige vis gevangen. In het niet-forelwater vangt u veel roofvis en niet-roofvis zoals de karper.

Populaire forelwateren zijn:

De Moldau bij Ceske Budejovice, de Otava bij Susice, het Lipnomeer, Strela, Jizera bij Harrachov, Kamenice boven Decin, de bovenstroom van de Orlice en de Morava.

Populaire niet-forelwateren zijn:

De stuwmeren Orlik a Lipno, Musovske en Hnevkovicka, de Elbe bij de Duitse grens Slezska Harta, Nechranice, Skalka bij Chreb en Hracholusky.

Het Lipnomeer

Het Lipnomeer is één van de populairste bestemmingen om te vissen. Het is prachtige gelegen in ongerept natuurschoon te midden van een bergachtig landschap en biedt u veel viswater. Een ware uitdaging, die voor u als individueel of met de familie een bijzondere ervaring zal brengen. Het Lipnomeer is tevens het grootste stuwmeer in Tsjechië en trekt al jaren toeristen uit eigen en buitenland. Het ligt 725 meter boven de zeespiegel en dateert uit het jaar 1958. Het heeft een omtrek van 100 km en overal kunt u geschikte visplaatsen vinden. Het is de meest bekende, niet zalmachtige, visgebied.

Het Lipnomeer met water van de Moldau wordt 'de vissersparel' van Zuid-Bohemen genoemd,  een waar vissersparadijs. Dit stuwmeer staat bekend om de snoek. Hier is ooit een snoek van 52 pond gevangen! Andere veelvoorkomende vissen zijn grote baarzen, voorns, brasems en forellen. Het meer biedt ook uitstekende voorwaarden voor de vliegvisliefhebber. Hier kunt u onder andere vlagzalm, regenboogforel en beekforel vangen. Accommodatie is voldoende voorhanden rond het Lipnomeer en de kosten zijn geen overdreven bedragen.

 


terug | home
Meer activiteiten...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl