Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  activiteiten  winkelen in tsjechie 

Tsjechie.nl - Winkelen

Meer activiteiten...

Winkelen in Tsjechie is de laatste jaren een steeds meer plezierige bezigheid geworden. Sinds de tijd van de economische opleving in 1989 is het assortiment in de Tsjechische winkels meer gaan lijken op dat van het westen.

Naast de basisartikelen kunt u in de winkels ook traditionele kwaliteitsproducten vinden. U kunt kiezen uit geslepen glaswerk, rode Boheemse granaten, bijouterie, porselein, keramiek, kant en ook kunst. Beroemd zijn de Tsjechische kristallen glazen. De liefhebber kan terecht in een van de vele kunst -en antiekwinkels.

Met name in Praag is het aangenaam shoppen. Hypermoderne warenhuizen worden afgewisseld met stoffige muziekwinkeltjes waar u uren tussen oude platen en cd's kunt snuffelen.

U vindt in de straten van Praag winkels met leuke tweedehands-kleding, maar ook de grote bekende merken. De prijzen variëren van spotgoedkoop tot toch wel redelijk aan de prijs. Ook de in Nederland bekende winkels als de H&M, Mango en Benetton kunt u in Praag vinden.

Verder vindt u in Praag veel verschillende soorten winkels zodat iedereen naar hartelust kan winkelen. Of u nu gek bent op antiek, designkleding of toch gewoon gaat voor souvenirs, Praag heeft het allemaal. Grote namen als Versace en Kookai hebben zich in de stad gevestigd. 

Openingstijden
 
De openingstijden van de winkels variëren. De meeste winkels zijn op werkdagen open van 8.30 tot 18.00. In de grote steden echter, zijn de winkels de hele dag open. Kruidenierswinkels en supermarkten openen in de grote steden meestal al om 6.00 en sluiten pas laat. Er komen steeds meer winkels bij die ook op zondag open zijn. De openingstijden van banken en wisselkantoren zijn gelijk aan die van de winkels. In Praag zijn de meeste winkels elke dag geopend van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Geldzaken

In Tsjechië betaalt u met de Tsjechische kroon (Kc). In de meeste winkels kunt u gewoon pinnen. Wel kan er gevraagd worden om legitimatie, wanneer uw handtekening niet op de achterkant van uw pas staat. In enkele winkels en hotels accepteert men internationale creditcards zoals Access, American Express, Carte Blanche, Diner's Club, Mastercard, Visa en Japan Credit Bureau.

De prijzen in Tsjechië zijn nog steeds relatief laag voor Nederlandse begrippen. Producten van hoogwaardige kwaliteit kunt u kopen voor beduidend lagere prijzen dan in Nederland.

 


terug | home
Meer activiteiten...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl