Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  praktische info  reizen met kinderen tsjechie 

Tsjechie.nl - Reizen met kinderen in Tsjechie

Meer praktische info...

Tsjechië is een ideaal vakantieland voor kinderen. Er is veel te doen en te beleven. De Tsjechen zijn erg familie geörienteerd. Kinderen worden hartelijk verwelkomd. Maar er zijn natuurlijk altijd dingen waar u rekening mee moet houden. Wij hebben de belangrijkste dingen voor u op een rijtje gezet. 

Activiteiten voor kinderen

Er is een breed scala aan mogelijkheden voor een actieve vakantie met kinderen. U kunt door heel het land fiets- en mountainbikeroutes volgen. Per regio zijn er uitgebreide fietskaarten verkrijgbaar. Een goede atlas speciaal voor fietsroutes is de Cykloatlas Cesko. Op veel plekken kunt u kinderfietsen huren, maar als u met de auto reist kan het handig zijn om de fiets mee te nemen. 

Ook kanoën en raften zijn vaak populair bij kinderen. Bijvoorbeel in de rivieren Moldau, Atava, Labe, Sazava, Berounka en Jizera. Bij de meeste verhuurbedrijven zijn reddingsvesten voor kinderen verkrijgbaar.

Ook skieen, bobsleeen en paardrijden vallen bij de meeste kinderen goed in de smaak. 

En kinderen zullen ook zeker een leuke tijd hebben in de aquaparken in Liberec en Hradec Kralove in Noord-Bohemen.

Attracties voor kinderen

Ook buiten sportactivieten zijn er genoeg leuke dingen te bedenken. Zo kunt u met hen naar een van de vele dierentuinen die Tsjechië rijk is. Onder andere in Praag, Brno en Plzen.

Kamperen bij de boer is een andere leuke optie. Via Eceat.cz vindt u meer informatie over ecologische boerderijen die de duurzame rurale ontwikkeling van het Tsjechische platteland steunen via kleinschalig, milieuvriendelijk toerisme. U kunt deze boerderijen ook bezoeken.

De vele 'sprookjeskastelen' zijn ideaal voor kleine ridders en prinsessen. In de zomermaanden worden in sommige burchten en kastelen ook activiteiten georganiseerd.  Zo zijn er toneelstukken in historische klederdrachten, demonstraties van ambachtelijke beroepen, ridderspelen, nachtexcursies, middeleeuwse tournooien en internationale muziekfestivals.

Met name de zomerevenementen in Kutna Hora, Trebic, Tabor en Cesky Krumlov zijn een aanrader. Ook zijn er vaak valkeniers aanwezig die met verschillende wilde vogels vliegdemonstraties laten zien. Bijvoorbeeld in Konopiste en Cesky Sternberk.

Er zij natuurlijk honderden sprookjeskastelen maar deze springen er echt uit:

Konopiste (Centraal-Bohemen)
Karlstejn (Centraal-Bohemen)
Cesky Sternberk (Centraal-Bohemen)
Pernstejn (Boheems-Moravisch Hoogland)
Hluboka nad Vlatovou (Zuid-Bohemen)
Cesky Krumlov (Zuid-Bohemen)
Cervena Lhota (Zuid-Bohemen)
Bouzov (Noord-Moravie)
Slavkov (Zuid-Moravie)
Lednice (Zuid-Moravie)

Trein

Treinliefhebbers mogen de historische stoomtreinen niet missen. In Noord-Bohemen kunt u mee met de trein van Tanvald naar Harrachov, in Zuid-Bohemen van Jindrichuv Hradec naar Nova Bystrice of naar Obratan. In Zuid-Moravie reist u over het spoor van Mladejov naar Morave en Hrebec.

Grotten

Tsjechië heeft veel grotten. Avontuurlijk met een zaklamp op het hoofd rare stalagmietvormen benoemen. Tijdens een rondleiding maakt u kennis met deze wondere eeuwenoude wereld. Een aanrader zijn de Bozkov Dolomite grotten, de Zabrasov Arogonite grotten, de Konepruske grotten en de Moravsky Kras (de Moravische Karst).

Er zijn ook een paar mijnen waar u de ondergrondse wereld kunt verkennen. Zo is er het Openlucht Mijnmuseum in Mayrau (Noord-Bohemen) en de Tsjechische Zilvermijn in Kutna Hora (Centraal-Bohemen).

Musea

Verder zijn er diverse mooie en leuke musea in Tsjechië die ook voor kinderen interessant zijn. Zo heb je een aantal openluchtmusea. Dit zijn model-dorpjes uit een bepaalde regio. Ze zien eruit als traditionele nederzetting. De huizen zijn voorzien van meubels die in die regio ooit gebruikelijk waren.


terug | home
Meer praktische info...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl