Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  natuur  gebergtes in tsjechie  adelaarsgebergte tsjechie 

Tsjechie.nl - Adelaarsgebergte - Orlicke Hory

Meer gebergtes in tsjechie...

Het Adelaarsgebergte, oftewel Orlicke Hory, behoort tot de kleinere bergketens van Tsjechie. Het gebergte bestaat uit een vrijwel ononderbroken 50 kilometer lange bergkam die zich uitstrekt langs de Poolse grens. De bergtoppen hebben een gemiddelde hoogte van 1000 meter.

In de hoogste toppen komt u vooral sparrenbossen tegen. Deze bossen worden onderbroken door veengronden. Lager op de bergen vindt u beukenbossen met exemplaren van soms wel meer dan 200 jaar oud. Veel bomen bereiken hier een hoogte tot 35 meter.

In het gebied zijn ook veel bosweiden. Hier groeien meer dan 400 verschillende plantensoorten en veel paddenstoelen. In de eikenbossen staan eiken die maar liefst 300 tot 400 jaar oud zijn. In de Orlicke Hory leeft veel wild. Er lopen moeflons, herten, reeën en hazen rond. Ook het zeldzame damhert en wilde zwijnen zijn er te vinden.

De onderlinge hoogteverschillen langs de gehele keten zijn gering. Hierdoor zijn er volop mogelijkheden aanwezig zijn voor skitochten en afdalingen.

In de meeste belangrijkste centra kunt u klassiek -en alpineskiën. Destne is het grootste skicentrum. Het wordt omgeven door skibanen en routes voor wintertochten. De sportvoorzieningen zijn goed bereikbaar via een hoofdweg die direct naar de grote parkeerplaats voert.

Het jaarlijkse internationale Skiinterkritium evenement voor scholieren vindt plaats in Ricky, dat omsloten wordt door beboste bergtoppen. Naast wedstrijdbanenbevinden zich hier ook skipistes voor toeristen, langlaufbanen, en een skischans. Ook heeft men hier uit toegang tot de hoofdroute van Orlicke Hory.

Aan de oostkant van het gebergte ligt Cenkovice, dat ook beschikt over gevarieerde skiterreinen. In Orlicke Hory vinden regelmatig wereldkampioenschappen skibobrijden plaats.

 


terug | home
Meer gebergtes in tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl