Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  natuur  gebergtes in tsjechie  ijzergebergte tsjechie 

Tsjechie.nl - IJzergebergte - Jizerske Hory

Meer gebergtes in tsjechie...

 Het IJzergebergte grenst aan Duitsland en Polen. Het is het kleinste gebergte van Tsjechie en gaat aan de oostkant bijna ongemerkt over in het Reuzegebergte (Krknose). In de zomer zijn is het IJzergebergte een waar fietsparadijs. Met een mountainbike kunt u door de bergen heen rijden en genieten van het prachtige uitzicht.

In de winter kunt u in het gebergte goed langlaufen. De hellingen zijn over het algemeen licht glooiend en de banen worden goed onderhouden. Voor de minder ervaren skiër is dit gebied uitstekend geschikt, maar ook de gevorderde skiër kan hier terecht. U kunt ook kiezen voor meer uitdagende pistes.

Wanneer u het IJzergebergte aandoet, is het leuk om een bezoekje te brengen aan het museum Kristianov. In het museum kunt u de kunst van de traditionele, authentieke glasfabricage bekijken. Ook Hejnice, een kloosterkerk, is de moeite waard.

Het klooster is een oud bedevaartsoord. Het verhaal gaat dat er rond het jaar 1211 twee engelen verschenen. Vanaf toen hebben honderduizenden pelgrims een tocht gemaakt naar het oord.

Liberec, met 100.000 inwoners, ligt aan de voet van het IJzergebergte en behoort tot de grotere steden van Noord-Bohemen. De stad is een bekend regionaal verzorgingscentrum en daardoor goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Liberec is ook bekend om haar textiel -en glasproductie. In deze stad vindt u niet alleen moderne gebouwen, er is ook veel oudere architectuur te vinden. U kunt in Liberec 17e-eeuwse huizen bekijken en ook het raadhuis is de moeite waard. Het gebouw stamt uit de 19e eeuw en de architectuur is opmerkelijk.

De gevel met rondbogen is geïnspireerd op de Renaissance terwijl de drie torens gotische vormen vertonen. Aan de rand van Liberec bevinden zich skipistes en een springschans, waar geregeld internationale wedstrijden skischansspringen gehouden worden.

De overige skicentra bieden langlauf- en wandelroutes, skipistes, kabelbanen, skiliften en andere voorzieningen. Bedrichov is het belangrijkste van deze plaatsen en makkelijk te bereiken vanuit Jablonec nad Nisou. De beste en moeilijkste skibanen met de bijbehorende faciliteitenvindt u in Spicak u Tanvaldu, de plaats van de Europese bekerkampioenschappen.

Ook Jizerka geniet grote bekendheid, vooral als startpunt voor de grootste nationale skiwedstrijd. Ook in Plavy en Tanvald kan men skischansspringen. Verder treft men hier één van de weinige bobsleebanen aan. Beoefenaars van de rodelsport komen in Smrzovka aan hun trekken.terug | home
Meer gebergtes in tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Maikel
Tuesday, 23 January 2007 (15:30:31)
wat een prachtige site
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl