Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  natuur  gebergtes in tsjechie  beskyden tsjechie 

Tsjechie.nl - Beskyden

Meer gebergtes in tsjechie...

Op de grens van Moravie met Slowakije en Polen ligt het gebergte Beskyden. De Beskyden worden gevormd door een aantal afzonderlijke bergformaties. Het is een typische middelgebergte met afgeronde toppen die schuil gaan onder een dichte begroeiing van hoofdzakelijk naaldbomen.

Op verschillende plekken heeft men gedeelten van bebossing gekapt om zo de al aanwezige bergweiden te vergroten. In de Beskyden ontmoeten verschillende culturen elkaar en drukken een eigen stempel op dit gebied. U vindt hier bijzondere volksarchitectuur.

In de Beskyden zijn er diverse wandelroutes uitgezet. Wie voor een trektocht het gebergte ingaat, kan overnachten in hotels en berghutten die her en der verspreid staan. Er zijn ook verschillende campings.  

Skiën

Een groot aantal bergtoppen in het gebied heeft een hoogte van over de 1000 meter. De Lysa-berg vormt met haar 1323 meter de rug van het gebergte. Door deze hoge ligging bent u hier in de winter vrijwel zeker van sneeuw. De bergkam is 150 tot 180 dagen per jaar bedekt met een sneeuwlaag van 120 tot 190 cm.

De wintersport in het gebied is dan ook zeer belangrijk. Liefhebbers van skiën, langlaufen en schansspringen kunnen zich in dit gebied volop uitleven. De skipistes van Lysa Hora zijn zeer geliefd. Het skicentrum Pustevny-Radhost dat al lang bestaat, biedt niet alleen alle skifaciliteiten, maar laat u ook de plaatselijke unieke en schilderachtige bouwkunst.

Frenstat pod Radhostem is een centrum voor skischansspringen van internationale betekenis. Het heeft verscheidene schansen, bedekt met kunststof, en het is de plaats waar elk jaar, aan het begin van het winterseizoen, de wereldtop van het schansspringen bijeenkomt. Ook degenen die zich hun skivakantie eerder voorstellen als een rustig verblijf in de natuur dan als een dagelijkse strijd om een plaats in een kabelbaan of skilift, zijn hier bij het juiste adres.

 


terug | home
Meer gebergtes in tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl