Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  cultuur  burchten en kastelen   pernstejn 

Tsjechie.nl - Prachtige Pernstejn

Meer burchten en kastelen ...

Pernštejn is één van best bewaarde gotisch-renaissance burchten in Europa. Het is een robuust kasteel met prachtige plafonds en muurdecoraties. De bouw gaat terug naar de 13e eeuw toen het in bezit was van de heersers Pernštejn. Zij speelden eeuwenlang een belangrijke rol in politieke kwesties in Tsjechie. Het kasteel is verschillende keren her- en verbouwd.

In de 15e eeuw zijn laat-gotische versterkingen aangebracht die zelfs de aanvallen van de Zweden tijdens de dertigjarige-oorlog wisten te weerstaan. In de eerste helft van de 16e eeuw tijdens de regeerperiode van Vilem I van Pernštejn, is het burcht uitgebreid en herbouwd. De hal werd aangepast en vergroot en de koninklijke vertrekken kregen de renaissance stijl aangemeten. De Pernštejn familie raakten diep in de schulden door al hun bouwactiviteiten en dure levensstijl.

In de 17e eeuw wisselde de burcht van verschillende eigenaren, maar geen van hen veranderde de bouwstijl. Alleen in het interieur werden enkele barokke, rococo en classisistische elementen aangebracht, werden er een paar bijgebouwen toegevoegd en een park.

De zalen zijn werkelijk prachtig. In 1818 nam de familie Mitrovsky het beheer over en verbleef er tot 1945. Het kasteel pronkt op een hoogte van 427 meter op de top van een enorme rots en kijkt uit over het stadje Nedvedice. Mede dankzij deze locatie werd het kasteel in zijn 800 jaar geschiedenis nooit veroverd.

De mysterieuze sfeer van het kasteel maakt tot de ideale omgeving voor mooie verhalen. Het is dan ook niet voor niets dan op kasteel Pernštejn al verschillende keren heeft gediend als filmset. Het fabelachtige kasteel was al meer dan 40 keer op het witte doek te zien, in zowel nationale als internationale films, zoals Good King Wenceslas en Van Helsing.

Neem een tour door dit prachtige kasteel en neem even een kijkje terug in de tijd van schone prinsessen, duellerende ridders en gevaarlijke rovers. In de nauwe gangen van het kasteel vindt u middeleeuwse inscripties in de muren, wellicht achtergelaten door een dappere ridder, of een eenzame prinses.

Als u lang genoeg in het kasteel blijft heeft u wellicht zelfs het genoegen om kennis te maken met de Witte Dame van Pernštejn. De legende gaat dat de geest van deze dienstmeid rondwaart in het kasteel, omdat ze te veel tijd voor de spiegel spendeerde, en te weinig naar de kerk ging. Wie nu binnen de muren van het kasteel in een spiegel kijkt, is volgens de legende binnen een jaar alle schoonheid verloren...

Kasteel Pernštejn ligt op ongeveer 2 uur rijden van Praag, en op een krap uur van Brno. U kunt er genieten van uitgebreide tours door het kasteel, waarbij u kennis kunt maken met middeleeuwse dans, muziek, schermen en kunstvormen.


terug | home
Meer burchten en kastelen ...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

peter s
Tuesday, 13 September 2011 (06:18:58)
Indrukwekkend kasteel wat we augustus 2011 bezocht hebben. Maar om binnen te komen is er alleen maar de rondleiding, gebeurt een beetje op dictatoriale manier. En is alleen in het Tsjechisch! Zelfs geen vertaling op papier! Vragen die je stelt worden afgewezen dan kennen ze alleen maar hun moedertaal, maar als je even buiten het protocol komt kennen ze plots wel Duits en Engels.
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl