Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  cultuur  kuuroorden in tsjechie  podebrady kuuroord in tsjechie 

Tsjechie.nl - Kuuroord Podebrady

Meer kuuroorden in tsjechie...

Ten oosten van Praag, niet al te ver bij de hoofdstad vandaan, ligt het kuuroord Podebrady. Deze stad ligt aan de rivier de Elbe en telt ongeveer 14.000 inwoners. De stad is vernoemd naar Jiri von Podebrady, die van 1458 tot 1471 koning was van de Bohemen. U kunt het kasteel in Podebrady waar hij werd geboren nog steeds bezoeken. Ook een ruiterstandbeeld, geweid aan Jiri, de laatste Tsjech die Boheems koning was, kunt u bezichtigen op het plein voor zijn kasteel. Op dat plein ontspringt ook de oudste bron van de stad.

In 1908 werd in Podebrady het eerste badhuis geopend. Twee jaar later werd er een park aangelegd en werd er begonnen met de bouw van kuurhuizen. De ontwikkeling van kuuroord Podebrady ging erg snel, maar werd verstoord door de Eerste Wereldoorlog.

Toen de oorlog voorbij was, ging de bouw in 1919 weer verder waar ze gebleven was. Het kuren in Podebrady werd door professor Vaclav Libensky tot een wetenschappelijk niveau getild. Hij opende in 1926 de eerste geneeskundige kliniek in de stad.

Het mineraalwater van Podebrady is rijk aan koolstofdioxide. Het kuuroord is gespecialiseerd in behandeling van hart -en vaatziekten en diabetes. De minerale bronnen werden al in 1905 ontdekt toen er werd gezocht naar drinkwater.

Er zijn in dit kuuroord dertien bronnen die artetisch, alkalisch water bevatten. De bronnen zijn 95 tot 105 meter diep en drie bronnen worden voor kuurdoeleinden gebruikt. Vier bronnen zijn toegankelijk voor publiek als drinkwaterbronnen. U kunt in podebrady deelnemen aan wandeltochten en bootttochtjes over de Elbe. Er is de mogelijkheid om golf te spelen, kleiduiven te schieten, paard te rijden en aan watersport te doen. Ook vinden er in deze stad theater -en literatuurfestivals plaats.

 


terug | home
Meer kuuroorden in tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl