Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  cultuur  kuuroorden in tsjechie  marianske lazne kuuroord  

Tsjechie.nl - Het mooie Marianske Lazne

Meer kuuroorden in tsjechie...

Marianske Lazne is het mooiste kuuroord van West-Bohemen. Het ligt aan de voet van Slavkovky en is omgeven door uitgestrekte vlaktes op een hoogte van 800 tot 850 hoogte boven zeeniveau. Er zijn veertig bronnen die in hun chemische samenstelling van elkaar verschillen. Wel zijn ze allemaal koud en bevatten ze veel vrije kooldioxide. De combinatie van de imponerende architectuur, de borijke omgeving en de geneeskrachtige bronnen, zorgen ervoor dat de stad de parel onder de Europese kuuroorden wordt genoemd.

De stad, die relatief laat werd gesticht, heeft ongeveer 14.000 inwoners en was vroeger bekend als Marienbad. In de 14e eeuw werd er door een klooster een nederzetting gebouwd, maar pas in 1808 werd door ditzelfde klooster de plaats Marianske Lazne gesticht. In 1866 kreeg de stad stadsrechten en groeide zij uit tot een welvarende plaats.

In Marianske Lazne wordt door de grote verscheidenheid aan bronnen een groot aantal verschillende klachten behandeld. Mensen met nierziekten en ziekten aan de urinewegen komen er het meest. Verder kunt u er terecht voor stofwisselingsstoornissen, huidziekten en problemen aan het ademhalingsstelsel.

U kunt in het kuuroord ook revalideren na zenuwaandoeningen en verwondingen.

In Marianske lazne kunt u op verschillende manieren behandeld worden. Er zijn kuren waarbij men het mineraalwater moet drinken. U kunt baden in het water met koolstofdioxide of in gasbaden. Ook kunt u turf- en modderpakkingen doen.

In de zomer kunt u in Marianske Lazne genieten van talloze culturele evenementen. Er worden regelmatig concerten gegeven in de diverse theaters. Er worden ook internationale muziekfestivals georganiseerd en speciale concerten waarbij alleen muziek van Chopin wordt gespeeld. Deze bekende musicus heeft ooit een zomer in het kuuroord doorgebracht. Verder kunt u gebruik maken van verschillende bibliotheken.

 


terug | home
Meer kuuroorden in tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Huizebakker.nl
Tuesday, 06 January 2009 (23:01:15)
Het is een prachtige omgeving met volop mogelijkheden in elke jaargetijde. Slechts 750 km van Utrecht. In Tsjechi is de horeca nog ouderwets betaalbaar en vindt je het na de rekening nog steeds leuk. Kijk voor een goed verblijf in deze regio op huizebakker.nl, zeer geschikt voor grote gezelschappen tot 14 personen en 2 peuters.
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl