Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  cultuur  werelderfgoed van tsjechie  lednice - valtice 

Tsjechie.nl - Het geboed tussen Lednice en Valtice

Meer werelderfgoed van tsjechie...

De adellijke familie Liechtenstein eigende zich halverwege de 13e eeuw het gebied Lednice toe. Destijds was dit een braakliggend terrein met weiden en modderpoelen die jaarlijks werden overspoeld door de rivier de Dyje. 700 jaar later, toen de Liechtensteins hun heerschap verlieten, waren de moerassen verdwenen en het gebied tussen Lednice en Valtice veranderd in een uniek cultuurlandschap met grotere en kleinere bouwwerken, ingezet als parels in een reusachtig mozaïek van rivieren, kanalen en parken.

Het park van Lednice gaat in een vrij landschap over en wordt ook wel 'De Tuin van Europa', of simpelweg 'Het Paradijs' genoemd. Het gebied van Lednice en Valtice is een schitterend voorbeeld van een in cultuur gebracht landschap. Dat wil zeggen, een landschap dat door het creatieve vermogen van de menselijke geest is omgevormd tot een origineel kunstwerk.

Wanneer u dit gebied bezoekt, is het verstandig het per fiets te verkennen. Dit gebied is namelijk zo uitgestrekt dat u voor enkele routes dagen nodig heeft. Het gebied rond het kasteel strekt zich uit over een gebied van ruim 250 kilometer, tussen de stadjes Lednice en Valtice.

Tussen 1666 en 1669 bouwde Karel Eusebius van Liechtenstein een vroeg-barokke residentie waarnaar hij zijn hoofdzetel uit Valtice verplaatste. Het kasteel van Lednice behoort tot de belangrijkste voorbeelden van de hoogromantiek in Tsjechië. Neemt u de tijd om dit prachtige kasteel te ontdekken en geniet van het prachtige interieur van het kasteel. Plafonds en een prachtige wenteltrap zijn met hand uit hout gesneden in de mooiste patronen. 

De aan de tuin gelegen vleugel van het kasteel werd in een empirestijl opgericht en aan de oostelijke kant werd een tropische kas gebouwd. Hier vindt u een grote verzameling tropische bloemen en planten. Maak een wandeling door de tuinen van het kasteel. De romantische objecten rondom het kasteel zullen u zeker verrassen, zoals bijvoorbeeld de minaret van Hardtmuth, die gebouwd werd van 1792 tot 1802. Naar verluidt liet de familie Liechtenstein hier een minaret bouwen uit protest tegen de beslissing van de gemeente om de Liechtensteins geen grond te geven voor de bouw van een kerk.

Nu is de minaret een prachtig baken te midden van de groene weelde van de kasteeltuinen. Klim naar boven voor een prachtig uitzicht over de omgeving en, op heldere dagen, een blik op de Oostenrijkse grens.

De meertjes van Lednice maken de streek zo mogelijk nog aantrekkelijker. Het is hierdoor een ideaal broedgebied voor watervogels. Ook voor andere vogels kunt u terecht in de kasteeltuinen van Lednice. Ga bijvoorbeeld naar een optreden van de valkenier, waarin verschillende roofvogels hun jacht- en vliegkunsten vertonen, terwijl ze worden voorbereid om weer teruggezet te worden in de natuur.


terug | home
Meer werelderfgoed van tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl