Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  plaatsen & streken   plaatsen en steden in tsjechie  cesky krumlov tsjechie 

Tsjechie.nl - Schitterend Cesky Krumlov

Meer plaatsen en steden in tsjechie...

Cesky Krumlov ligt in de buurt van het Lipnomeer aan de rivier de Moldau. De burcht, die al in 1240 werd gebouwd valt meteen op. Deze stad is met 15000 inwoners niet erg groot, maar wel bijzonder mooi. De meer dan driehonderd historische gebouwen getuigen van de rijke geschiedenis en creëren een buitengewoon indrukwekkend stadsbeeld. Ook de UNESCO erkent de schoonheid van de stad en plaatste het in 1992 op de Werelderfgoedlijst. Wanneer u de stad bezoekt, kunt u dwalen door de kronkelende, nauwe straatjes en genieten van de antieke huizen.

Rozmberk familie

De grootste bloeitijd van het stadje vond plaats tijdens de regeringsperiode van de Heren van Rozmberk (Rozenburgers) gedurende de jaren 1302-1602. Cesky Krumlov fungeerde als hoofdzetel van hun uitgestrekte landerijen.

Eeuwenlang lieten de Rozmberks kloosters en kerken bouwen en stimuleerde handel en cultuur in de stad. De hele stad en omgeving bloeide op. De burcht waar de familie, en later ook andere families, leefde kunt u nog steeds bezoeken.
Binnen vindt u vier binnenhoven, 300 kamers, verschillende torens, een brug met drie boog rijen boven elkaar, twee kapellen en een schitterende tuin. De burcht en de stad hebben vanuit Italië invloeden uit de renaissance.

Als eerbetoon aan de Rozmberk familie is in het stadswapen van Cesky Krumlov een vijfbladige roos opgenomen. Dit was het symbool van de familie. Elk jaar in de zomer wordt in de stad het feest van de Rode Roos gevierd. De stad gaat dan een paar eeuwen terug in de tijd met versieringen en kostuums. De stad is dan één groot toneel.

Barok

Een nieuwe culturele impuls kreeg de stad in de 17e eeuw onder het bewind van de Essenbergs. Toen werd er een barokke theater gebouwd en een kasteeltuin aangelegd. Bijzonder zijn het draaibare decor, de verschillende geluidseffecten en de prachtige wandschilderingen in het theater. De stad kreeg nog meer barokke invloeden toen de Schwarzenberks aan de macht waren.

Cesky Krumlov staat niet alleen bekend als een stad met een rijke historie, maar ook als centrum van cultuur en congressen. U kunt bijvoorbeeld het Internationale muziekfestival bezoeken, of het festival van Renaissance muziek. Ook is het leuk een keer een theatervoorstelling te bezoeken in de kasteeltuin. Wanneer u in de buurt bent is het absoluut de moeite waard een bezoek te brengen aan Cesky Krumlov. Deze stad is absoluut een aanrader.

 


terug | home
Meer plaatsen en steden in tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl