Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  plaatsen & streken   plaatsen en steden in tsjechie  plzen tsjechie 

Tsjechie.nl - Prachtig Plzen

Meer plaatsen en steden in tsjechie...

Plzen werd in de 13e eeuw gesticht door Duitse immigranten. De stad met bijna 200.000 inwoners ligt daar waar de rivieren de Radbuza en de Mze samenvloeien. Na Praag is Plzen de grootste stad van Bohemen. In de 19e eeuw werd Plzen door de industrialisatie een welvarende stad. Hoewel Plzen op economisch vlak enorm groeide, kwam dat het aangezicht van de stad niet ten goede. Maar ondanks de vele fabrieken en eentonige huizen, biedt Plzen u toch vele historische en culturele bezienswaardigheden.

Pilsener Urquell

Plzen dankt haar bekendheid aan de Pilsener Urquell, bier dat hier al sinds 1842 wordt gebrouwen. Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het bierbrouwen in Plzen, kunt u een bezoek brengen aan het Brouwerij Museum, in het Tsjechisch Pivovarnicke Museum. Het Brouwerij Museum is gevestigd in een middeleeuwse mouterij.

Een andere leuke bierattractie is Pivovar Plzensky Prazdroj, de originele brouwerij. Hier kunt een rondleiding volgen langs de moderne productiehallen naar de oude bierkelders. En natuurlijk mag u ook een echt vers Pilsener biertje proeven!

Namesti Republiky

Plzen heeft een klein en oud centrum. Het Namesti Republiky, het stadsplein, is de kern van het stadje. In het centrum staat de Sint Bartholomeuskerk met een toren van maar liefst 102 meter, daarmee is het de hoogste van Tsjechië. De bouw van deze kerk begon al in de 16e eeuw en eindigde pas 200 jaar later. In de kerk kunt u een beeld van de Madonna van Plzen bekijken.

Het plein zelf is ook interessant. Aan de noordzijde staat het 16e eeuwse raadhuis. Dit gebouw is ontworpen door de Italiaanse architect Giovanni de Statia en is een mooi voorbeeld van architectuur uit de renaissance. 

Prazska

Rondom het Namesti Republiky bevinden zich nog meer prachtige panden. Vooral in het straatje Prazska, op nummer acht staat het oudste bierhuis van de stad. U kunt er behalve bier ook wijn drinken en typische Tsjechische maaltijden eten. In de buurt van het oude bierhuis ligt een ondergronds labyrint dat tot wel 12 meter diep gaat. De onderaardse ruimtes zijn kelders en verbindingsgangen die als voorraadruimten dienden. U kunt het gangenstelsel met een gids bezichtigen.

 


terug | home
Meer plaatsen en steden in tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl