Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  activiteiten  wintersport in tsjechie  wintersport in jeseniky 

Tsjechie.nl - Jeseniky

Meer wintersport in tsjechie...

In Noord-Moravië ligt het Jeseniky gebergte. Er zijn verschillende locaties met goede mogelijkheden voor de wintersport. De meeste bergtoppen in dit gebied meten meer dan 1000 meter. Hierdoor is men hier 's winters bijna altijd zeker van sneeuw. De meeste bergkammen zijn 150-180 dagen per jaar bedekt met een sneeuwlaag van 120-190 cm. Dit komt de wintersport in de gehele streek absoluut ten goede. Liefhebbers van skiën, langlaufen en schansspringen kunnen zich hier volop uitleven.

Door de geïsoleerde ligging in het noordelijkste deel van Moravië wordt Jeseniky voornamelijk door Tsjechische toeristen bezocht. Het wacht nog op ontdekking door buitenlandse wintersportliefhebbers. De belangrijkste wintersportcentra liggen op de bergen Praded en Cervenohorske Sedlo (1013m). Cervenohorske Sedlo is een druk bezocht oord met prima voorzieningen voor de wintersport.

Lysa Hora (1324 m) is de hoogste berg. Echter, de meest bezochte berg is de legendarische berg Radhost (1129 m). Deze heeft niet alleen alle skifaciliteiten te bieden, maar hier geniet u ook van plaatselijke unieke en schilderachtige bouwkunst.

Het Jeseniky gebergte is een omvangrijk gebied tussen de verscheidene bergkammen. Het biedt een aantal goed uitgeruste centra voor zomer- en wintersporten. In de prachtige natuur bevinden zich de nodige sportfaciliteiten, overnachtingsmogelijkheden een eetgelegenheden.

In het hoogste gedeelte van Jeseniky ligt het centrum Petrovy Kameny-Ovcarna-Praded. Hier treft u een aantal goede skibanen. Op zoek naar een mooie, lange skitocht? De hoofdroute Hruby Jesenik is een absolute aanrader.

Wandelaars komen hier zeker aan hun trekken. Er zijn vele routes uitgezet die onder andere leiden naar Praded, de Kerpnik (1423m) en de Cervenohorske Sedlo. Het gebied bij Praded is een beschermd natuurgebied. Er leven veel moeflons en herten.

Stare Mesto in het westen is het uitgangspunt voor uitstapjes in de omgeving. Verder vindt men hier in het noordwesten Petrikov-Ramzova, met zijn uitgestrekte skipiste. Dit is een startpunt voor talrijke tochten die ook langs de hoger gelegen gedeelten voeren.

 


terug | home
Meer wintersport in tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl