Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  cultuur  theaters in tsjechie  theaters buiten praag 

Tsjechie.nl - Theaters buiten Praag

Meer theaters in tsjechie...

Brno

Reduta Theater

Het Reduta Theater is het oudste theater van Centraal-Europa. Rond 1600 traden er Duitse en Italiaanse ensembles op. Halverwege de 18e eeuw kwamen er ook voorstellingen in het Tsjechisch. Tijdens de Kerst in 1767 trad de toen 11-jarige Wolfgang Amadeus Mozart op. Lange tijd is het Reduta Theater gerestaureerd tot het in 2005 weer werd heropend voor publiek. In het elegante gebouw zijn drie zalen waar u kunt genieten van opera, ballet en drama van het Brno Nationale Theater. Ook is er een galerie, café en restaurant.

Janacek Theater

Opera, operettes en ballet kunt u zien in het Janacek Theater. Dit grote, moderne theater opende in 1966 en is vernoemd naar de componist Leos Janacek die lange tijd in Brno woonde.

Mahen Theater

Het schitterende, barokke Mahen(ovo) Theater is gebouwd in 1881- 1882 volgens het ontwerp van de Weense architecten F. Fellner en H. Hellmer met beelden van T. Friedl. Het was het allereerste theater van Centraal-Europa dat werd verlicht met gloeilampen van Edison. Hier kunt u vandaag de dag kijken naar klassiek drama en operettes.

Liberec

Naivni Divadlo

In het Naivni Divadlo geniet u van hoogstaand Tsjechisch poppentheater. Sinds 1949 worden hier generaties vermaakt met diverse voorstellingen met poppen in de hoofdrol. Niet alleen leuk voor kinderen, ook volwassenen zullen een mooie avond hebben met een creatieve combinatie van poppen, komedie en muziek. Dit theater heeft niet alleen successen behaald in Tsjechie maar ook in Canada, Mexico, India en Pakistan.

Cesky Krumlov

Burchttheater

In de burcht Krumlov vindt u een van de best bewaarde en mooiste theaters van Tsjechie. Al in de 15e eeuw is er sprake van een theatercultuur in deze burcht uit 1302, maar kwam aan het einde van de 16e eeuw tot bloei tijdens het bestuur van de Rosenbergs.

In 1765 liet Josef Ada, zu Schwarzenberg de burcht herbouwen en creëerde het huidige barokke kasteeltheater dat sindsdien nauwelijks van uiterlijk is veranderd.

Bijzonder is het draaibare podium. Destijds het eerste van de wereld! Binnen 6 tot 12 seconden kan het decor totaal worden veranderd. U ziet nog de authentieke schilderingen, auditorium, orkestbak, belichting en kostuums en krijgt u een unieke blik op het Boheemse theaterleven van weleer.

Ook kunt u nog steeds diverse voorstellingen bezoeken.

Olomouc

Moravisch Theater

Het gebouw van het Moravisch Theater is gebouwd in 1830 maar pas vanaf 1920 is er sprake van een onafhankelijk Tsjechische theaterscene in Olomouc. Tegenwoordig is het Moravisch Theater het thuis van drie artistieke ensebles. In het gebouw kunt u naar opera, operette, ballet en toneel.

Muziek Theater

Het kleine Muziek Theater in Olomouc heeft slechts plaats voor 120 man publiek, maar biedt verschillende artistieke genres. U ziet er musicals, literaire festivals, films en toneel. Maar ook zijn er muziekoptredens van allerlei genres.

 


terug | home
Meer theaters in tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl