Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  highlights  karlovy vary in tsjechie 

Tsjechie.nl - Wereldberoemd Karlovy Vary

Meer highlights...

Kuuroord Karlovy Vary is het grootste en meest bekende kuuroord in Tsjechië. Het is prachtig gelegen in de heuvels van noordwestelijk Bohemen. Koning Karel IV ontdekte de bronnen rond 1350 tijdens een hertenjacht. Hij liet destijds een jachtslot bouwen om er zelf heilzame baden te kunnen nemen. Sindsdien mocht de stad zich verheugen op de belangstelling van vele Boheemse koningen.

Een grote brand in 1604 legde bijna de hele stad in as. Er was nauwelijks nog wat over van het kuuroord. Aan het eind van de 17e eeuw begon de stad opnieuw op te bloeien. Deze ontwikkeling liep door tot de 18e en 19e eeuw. Karlovy Vary werd bezocht door de beau monde van diverse landen. Ook bekende kunstenaars en artiesten kwamen hier voor hun rust. Onder andere Beethoven, Goethe, Chopin, Wagner en Schiller brachten een bezoek aan dit kuuroord. Over de stad zijn verschillende plaquettes te zien die u herinneren aan deze beroemde gasten.

Tegenwoordig kunt u in de stad nog de grote, monumentale bouwwerken bekijken die gebouwd zijn in de tweede helft van de 19e eeuw. Enkele voorbeelden van deze charismatische gebouwen zijn de Mlynska-collonades, het Keizerlijk Badhuis, de schouwburg en de Grieks-orthodoxe kerk. Verscholen achter de Vridelni-collonades, vindt u de oudste en heetste bron van de stad, de Vridlo.

In de stad zelf ontspringen ongeveer tachtig warme bronnen. De bronnen bevatten geneeskrachtig zout -en zwavelhoudend water. Het water heeft vooral een gunstige werking op de spijsvertering en stofwisseling.

Het kuuroord van Karlovy Vary telt twaalf belangrijke bronnen waar de temperatuur van het water varieert tussen de 45 en 73 graden. Het water van Karlovy Vary is werkzaam tegen aandoeningen aan de spijsverteringsorganen (vooral maag, lever en gal), tegen verstopping en suikerziekte.

Een kuur kan alleen op medisch advies worden gevolgd. De export van het bronwater begon in 1844 en helpt spijsverteringsproblemen van mensen over de hele wereld op te lossen. Het water van Karlovy Vary telt nu twaalf belangrijke bronnen waarvan het water in temperatuur varieert van 45,4 tot 73,4°C. De beroemdste is de Vridlo, waar per minuut ongeveer tweeduizend liter water in een enorme straal vanuit twee meter diepte tot veertien meter omhoog spuit.

Karlovy Vary staat ook bekend om zijn rijke culturele uitgaansleven. U vindt in deze stad twee casino's, een amfitheater, een schouwburg, een kunstgalerij en een aantal concertzalen. Sportliefhebbers kunnen in Karlovy Vary een renbaan bezoeken, golfen, tennissen, zwemmen en schieten. Een ander aandachtspunt, voor wanneer u  Karlovy Vary aandoet, is de plaatselijke industrie. De stad staat namelijk niet alleen bekend om haar geneeskrachtige bronnen, maar ook om haar kunstzinnige glaswerk van het merk Moser. Ook de wereldberoemde Becher-kruidenlikeur komt hier vandaan.

 


terug | home
Meer highlights...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl