Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  reisverhaal tsjechie  kamperen zonder te reserveren 

Tsjechie.nl - Kamperen zonder te reserveren: een succes!

Meer reisverhaal tsjechie...

Ingezonden door Daan Langendoen

Dit jaar zijn we met ons gezin voor het eerst richting Tsjechie gegaan. Zoalsgewoonlijk zonder te reserveren. Wel hebben we ons goed op de kaart georienteerd. Natuurlijk wilden we naar Praag en ook het Sumavawoud leek ons erg aantrekkelijk.

Na een tussenstop in Duitsland (aan de Maine) zijn we na een zeer voorspoedige reis aangekomen bij de grens van Tsjechie. Het vignet voor de snelwegen was goedkoop (6 euro), dit bleek een voorbode te zijn van nog veel meer "goedkope" mogelijkheden. De wegen in Bohemen waren prima, dit terwijl vrienden en kennissen hadden aangegeven dat we moesten opletten voor kuilen en gaten.

We hadden onze zinnen erop gezet om onder Praag aan de Moldau te kamperen. Niet al te dicht bij Praag, maar wel in de buurt. Dit lukte prima. Na enig wikken en wegen een leuke camping gevonden. Er was keuze genoeg zodat te volle campings, campings die toch niet aan het water stonden en campings die ook voor ons te primitief met een egrust hart werden afgewezen.

Wij kwamen uit in "Merin". De camping daar is gelegen aan een breed deel van de Moldau en ligt op ca. 40 km afstand van Praag. Het terrein maakt deel uit van een groot groen en mooi aangelegd recreatieterrein. Het sanitair was een zes maar de rest een acht! In de buurt was er een restaurant met een bord aan de weg met de tekst "LEKKER ETEN". Dat klopte! De gastheer was zeer gastvrij en wij werden bijzonder goed ontvangen... goed adres. We zijn een dag naar Praag geweest. Met de auto, wat prima kan. Veel te zien en te doen.. moeten we nog eens over doen. Een dag is namelijk tekort.

Na een week zijn we richting het Lipno meer gegaan. De camping die wij op het oog hadden bleek (over)bevolkt te zijn met Nederlanders. Een goed teken maar de camping was wel vol. Verder op langs het meer bleek er een fantastisch gelegen terrein te zijn. Camping Modrin. Ruim, aan het meer gelegen, met veel plek en een gemoedelijke sfeer.

's Avonds kwam een boer uit de buuurt hakhout verkopen (een baal voor 5 piek) en iedere avond was het gezellig met het flakkerend licht van 50 kampvuurtjes. Op deze camping verbleven veel Tsjechen die goeie zin hadden. Gitaren, trekharmonika's en zang vulden de avonden... leuk! In de omgeving geen vijfsterren toeristische attracties, maar wel veel natuur. Wandelen, zwemmen, kanoen, raften, fietsen etc. was goed mogelijk en erg aantrekkelijk. Vergeet niet een dag naar Ceske Krumlov te gaan.... een topper. Het is een leuk historische stadje met een fenomenale ligging... veel te zien, veel sfeer. Na twee en een halve week weer richting huis.. jammer. We komen zeker terug!

 


terug | home
Meer reisverhaal tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl