Tsjechie.nl : dÔŅĹ Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  stelling v/d maand  wintersportlanden 

Tsjechie.nl - Wintersportlanden

Meer stelling v/d maand...

'Tsjechie behoort tot de grote wintersportlanden van Europa' (stelling van januari en februari 2006)

Geachte lezer! Hierbij even een enthousiaste reactie op de stelling in de nieuwsbrief! Wij zijn sinds 2 jaar enthousiaste Tsjechie gangers! en als je op de webcams kijkt op internet en ziet dat er momenteel in het Reuzengebergte 80 cm - 1.20 m sneeuw ligt; denk ik dat ook Tsjechie bij een van de betere wintersportlanden hoort voor deze tijd van het jaar!! Het is alleen nog niet zo bekend bij velen, ook in de zomer niet...
Els Versteegen

Ja,dat vind ik ook, wij komen er al jaren in de buurt van Harachovin Vilemov dat valt onder de gemeente Rokytnice.Het is een top skie-gebied en in de zomer een bijzonder mooi wandel- en fiets gebied. Wij komen hier al jaren en het zal nog wel jaren wezen dat wij er zullen  komen. Dus uw vraag word volmondig met ja beantwoord.
Familie Nijhuis

Hallo, naar mijn mening behoort Tsjechie niet tot de grote wintersportlanden van Europa voor de gevorderde skier. Daarvoor vind ik de skigebieden niet groot genoeg en niet hoog genoeg in vergelijking met bijv. Oostenrijk en Frankrijk. Voor de beginner kan het wel leuk zijn. Prijstechnisch is Tsjechie zeker interessant.
Marco Geilvoet

Hallo, Ik ben het met deze stelling oneens.Na 5x de wintersport in Tsjechië te hebben doorgebracht zijn wij tot de conclusie gekomendat het een ideaal wintersportgebied is voor de beginnendeskieër. Zeker voor gezinnen met jonge kinderen is het uitstekend. Wij zijn in Dolni Dvur (eerste jaar), Paseky nad Jiserou (tweede Jaar), Pec Pod Snezkou (derde en vierde jaar) en Cerny Dul geweest. Onze kinderen zijn inmiddels 17, 15, 13 en 10 jaar, kunnen goed uit de voeten op ski's en geven dit jaar voor het eerst aan naar een groter skigebied te willen. Ikzelf denk dan toch aan Oostenrijk, Italië, Zwitserland of Frankrijk (in deze volgorde). Na enig overleg hebben we besloten om toch nog een jaartje naar Cerny Dul te gaan, omdat de prijzen voor met name het eten en drinken zeer gunstig zijn voor ons gezin (6 personen). De prijzen voor de accomodaties zijn even duur als in de voorgenoemde landen.  De kinderen gaan voor het eerst kennis maken met het snowboarden en wij gaan lekker langlaufen. Maar over twee jaar zal het toch echt wel Oosrenrijk worden!Hopelijk hebben jullie wataan mijn mening.
Groetjes, Anita Luyten

Dat is nog de vraag of Tsjechië tot de grootste wintersportgebieden van Europa behoort.Ik ga er dan maar even vanuit dat Oostenrijk, Zwitserland nu (nog) bij de grootste gebieden behoren, daarna komen Italië en Zuid-Duitsland, Joegoslavië en ik denk dat Tsjechië dan ook in dat laatste rijtje thuis hoort. Oostenrijk en Zwitserland zijn van oudsher de wintersportgebieden, hebben prachtige accommodaties etc, maar de prijzen zijn (te) hoog en de pistes niet altijd even best, dus dat is ook maar relatief. Als ik mij nu beperk tot Tsjechië, dan kan ik het volgende hierover zeggen.We waren dit jaar te gast in Svoboda Nad Opou in het Reuzengebergte. Ik vond de omgeving geweldig en liefelijk. De huizen zagen er goed onderhouden uit en de vakantie was zeer goed betaalbaar. De pistes zijn niet echt hoog, maar zeker voor gezinnen zijn dit skigebieden bij uitstek. Het is goed leren skiën in Tsjechië. Wel vind ik (en dat vind ik echt een minpuntje) de gemiddelde Tsjech bijna geen woordje over de grens spreekt. Bij jongeren is dat beter. Als je als land, maar ook als individu besluit meer aan toerisme te gaan doen en te verdienen, dan is dat prima. Het land heeft veel potenties, maar ga dan in eerste rustige tijden eens een cursus Engels of Duits volgen. Betere communicatie geeft meer toerisme, dus uiteindelijk meer economische vooruitgang. Dat komt uiteindelijke elke Tsjech ten goede en wij als toeristen varen er ook wel bij.
Met vriendelijke groet, Gerry E.H. Quast

Tsjechie behoort inderdaad tot een van de grote wintersportlanden
Henk en Ina Feijnenmbuik

Tjechie behoort tot de wintersport landen van europa. Maar... Men moet uitkijken dat ze de ontwikkelingen wel bijhouden. Op de niet te lange pistes 20- 40 minuten wachten iedere keer is wel te veel van het goede (spicak bij hotel horizon), zeker als je in 8-10 minuten beneden ben. Een goed voorbeeld is Harrachov met zijn 4 zits lift. Ook wordt ik er moe van dat voor een parkeerplaats vaak betaald moet worden, kom je later terug is de geld inner verdwenen. Kom graag in Tjechie ,zorg er voor dat je markt niet stagneert en ik weer over de grens moet gaan skieen omdat het te lang duurt.
Groet kees

Ik denk dat de wens de vader van de gedachten is. Wij komen zelf regelmatig in Tsjechië, het is in Tsjechië goedkoop skiën, dat is n.m.m. de reden van veel toeristen om naar Tsjechië te gaan skiën. Ga je kijken naar de installaties, liften etc. etc. hotelaccommodaties, dan zijn er de nodige investeringen nodig om de kwaliteit naar het niveau te brengen van de omliggende landen. Als dat is gedaan onder gelijktijdige goede reclame en promotie dan zou de slogan m.i. werkelijkheid kunnen worden. Als de inwoners van Tsjechië ook nog leren lachen, gemeendevriendelijkheid/gastvrijheid uit te stralen, dan kan/zal dit het proces aanmerkelijk kunnen versnellen.
Met vriendelijke groet, Harry Vink

Wij komen al jaren (13) met heel veel plezier in Tsjechië, de eerste jaren alleen in de zomer, maar de laatste 5 jaar ook in de winter,om even een weekje heerlijk te skiën en bij te tanken. Dat skiën doen we niet in voor Tsjechië grote skigebieden (Harrachov, Spindleruv etc),maar we gaan naar Albrechtice (Tanvald Spicack). De Spicack is een berg van zo'n 800 meter hoog, voorzien van voldoende sneeuwkanonnen voor de sneeuwzekerheid  en een klein aantal mogelijkheden voor af te dalen. Ooit heb ik leren skiën in Oostenrijk,en heb die sport daar zo'n 10 jaar gedaan, en natuurlijk zijn de afdalingen daar geweldig, en de voorzieningen prima.Ik hoor veel mensen die voor de eerste keer in Tsjechië op wintersport zijn geweest zeggen dat het allemaal wat tegen is gevallen. Ik vraag hen dan wat is er tegen gevallen, en steevast hoor ik dan kleine pistes, geen après-ski etc. Mijn antwoord is dan altijd dat je geen appels met peren moet vergelijken, want wat kost een skipas nou eigenlijk? Wat kost een hotel met halfpension? wat kosten de skilessen in Tsjechië? Vergelijk maar eens een weekje Oostenrijk, vorig jaar nog gedaan, voor die prijs kon ik zeker 3 weken skiën in Tsjechië. Natuurlijk behoort Tsjechië tot de grote skigebieden van Europa, maar niet voor het grote publiek.
Groet Simon van der Made
 
Gelukkig is behoort Tsjechie nog niet tot de grote wintersport landen.Want ik ben bang als dit wel het geval zou zujn er veel natuur zou gaan verdwijnen voor het aanleggen van ski pistes.En ook de prijzen zouden mijns inziens de pan uit gaan rijzen.Nee  wat mij betreft laat het maar zo als het is en niet te veel reclame maken maken anders kun je net so goed naar oostenrijk of Frankrijk gaan.
Fred Busscher
 
 
Dobry den,  Dit is een vraag waarop ik meteen geschrokken antwoord: nee, toch!!  Wintersportgebieden in Tsjechië ken ik als hartelijk, gemoedelijk en uitermate gezellig. Dat kan ik van de grote gebieden in Oostenrijk en Frankrijk echt niet meer zeggen. De gebieden inTsjechië zijn niet zo uitgebreid en voor de geoefende skier niet zo uitdagend, maar je krijgt er zoveel andere dingen voor terug. Bovendien hebben we hier ook te maken met prachtige natuurgebieden! Ik hoop dat Tsjechië nooit (ver-)wordt zoals de gebieden in Oostenrijk en Frankrijk. Laat de commercie niet prevaleren boven de huidige gemoedelijkheid en geborgenheid in de Tsjechische skigebieden!!
Na shledanou! Gerda Hooites, CZ-liefhebber
 
Niet tot de grootste.Maar wel een van de leuke re om met het gehele gezin te gaan skiën en nog betaalbaar. Lekker ontspannen skiën zonder de druk van gaan, wat het is al duur genoeg zo'n ski kaart. Verder gezellige mensen en het word er steeds beter en mooier
groetjes, Jos Mignon
 
Geachte dame/heer, Ik ben nog nooit in Tjechië geweest, maar ben er wel heel erg in geïnteresseerd. Ik weet dus ook niet of het wel of geen fijne wintersportbestemming is. Maar persoonlijk trekt mij veel meer een zomervakantie. IK verzamel al zeer veel foto en instructiemateriaal over Tjechië, mijn broer, overburen, collega's zijn al in Tjechië geweest, maar wij dus nog niet. Maar ongetwijfeld komt het er een keer van.
J. de Haan
 
Tjechie behoort tot de wintersport landen van europa. Maar... Men moet uitkijken dat ze de ontwikkelingen wel bijhouden. Op de niet te lange pistes 20- 40 minuten wachten iedere keer is wel te veel van het goede (spicak bij hotel horizon), zeker als je in 8-10 minuten beneden ben.Een goed voorbeeld is Harrachov met zijn 4 zits lift. Ook wordt ik er moe van dat voor een parkeerplaats vaak betaald moet worden, kom je later terug is de geld inner verdwenen. Kom graag in Tjechie ,zorg er voor dat je markt niet stagneert en ik weer over de grens moet gaan skieen omdat het te lang duurt.
Groet kees


terug | home
Meer stelling v/d maand...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - d√© wintersport of vakantie Tsjechi√ę, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl