Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  cultuur  tsjechie in de film 

Tsjechie.nl - Tsjechie in de film


Must sees

Wie een goed beeld wil krijgen van de Tsjechische film mag de volgende films niet gemist hebben.

Kolya - Jan Svěrák (1996).
Dit Oscarwinnende drama gaat over een Russisch jongetje die ziet hoe zijn moeder naar West-Duitsland vertrekt om een schijnhuwelijk aan te gaan met een verstokte Tsjechische cellist. Na de dood van zijn oma moet het zoontje bij zijn stiefvader komen wonen.

S tebou mě baví svět (Met jou vind ik de wereld leuk) - Marie Polednáková (1982).
Deze komedie is onder de Tsjechen zelf misschien wel het populairst. Drie welvarende vaders worden door hun vrouwen gedwongen om op hun skivakantie hun zes kinderen mee te nemen terwijl de vrouwen thuisblijven om voor één keertje zichzelf te zijn.

Extase - Gustav Machaty (1933).
Deze controversiële film gaat over een jonge bruid van wie de echtgenoot impotent is, en zij heeft een relatie met een ingenieur. Wanneer haar ex-man zelfmoord pleegt weigert ze met haar minnaar mee te gaan. Extase word wel eens aangeduid als de film waar men het meest over heeft gefluisterd.

Ostre sledované vlaky (Streng bewaakte treinen) - Jirí Menzel (1966).
Deze 'Praagse Lente'-film die zowel hilarisch als ontroerend is en daarvoor ook een Oscar wist te winnen, gaat over een jonge man die in zijn vaders voetsporen volgt en bij de spoorwegen gaat werken, alwaar hij zijn eerste affaire beleeft.

Karlovy Vary filmfestival

Het Karlovy Vary IFF bestaat sinds 1946 en is daarmee één van de oudste filmfestivals ter wereld. Eens per jaar, in juli, wordt dit internationale festival in het kuuroord Karlsbad gehouden Aan het begin van de zomervakantie stroomt het stadje vol met duizenden jongeren uit Tsjechië en andere Europese landen. Het altijd rustige en pittoreske plaatsje verandert voor een week in een bruisend en vrolijk festival. Hoewel er films vanuit de hele wereld worden getoond staan toch vooral de Oost-Europese werken centraal. En de gelukkige winnaars ontvangen een Crystal Globe.

Hollywood in Tsjechië

Tsjechië blijft niet onopgemerkt door buitenlandse producties. De afwisselende landschappen, de barokke binnenstad van Praag en de vele sfeervolle bouwwerken door het hele land lijken gemaakt voor een filmset. Zo werd de met acht Oscars bekroonde film Amadeus grotendeels in het Zuid-Moravische barokke kasteel Kroměříz opgenomen, mocht Praag decor staan voor de film over de moordenaar Jack de Ripper, From Hell en de thriller Blade II. Maar ook voor het sprookjesachtige The Prince & Me en actiefilms als Mission Impossible en The Bourne Identity werd Tsjechië als prachtige filmsetting gekozen.

 

 


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl