Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  praag  wijken praag tsjechie  mala strana wijk praag 

Tsjechie.nl - Mala Strana wijk in Praag

Meer wijken praag tsjechie...

De wijk Mala Strana ligt op de linkeroever aan de Moldau en werd in 1257 gesticht. Wanneer u door de straten wandelt, zult u merken dat deze wijk een overwegend barok karakter heeft. Dit komt door de vele branden die in dit gedeelte van Praag hebben gewoed en de stad meer dan eens in de as legden. Vervolgens werd de stad in renaissancestijl en later in de barokstijl weer opgebouwd.

In Mala Strana vindt u buitenpaleizen, tuinen, kerken en ook veel winkels, restaurantjes en antiekzaken. U kunt op uw gemak rondslenteren en genieten van de romantische sfeer die in de smalle straatjes heerst . Er zijn veel terrasjes waar u het plaatselijke bier en limonade te proeven.

Mala Strana, ofwel de Kleine Zijde, verloor in 1784 haar status van zelfstandige stad. Het werd bij de Oude en Nieuwe stad en Hradcany gevoegd. Het Kleine Zijdeplein heeft een oud karakter. De barokke gebouwen zijn goed bewaard gebleven en tegenwoordig zijn er veel ambassades gevestigd.

In deze wijk kunt u één van de mooiste kerken van Praag vinden. De St. Nicolaaskerk staat in het midden van het Kleine Zijdeplein. De opvallende koepel, die doet denken aan de Petersdom in Rome, is 75 meter hoog. Er moet wel voor de toegang betaald worden, maar de kerk is het geld meer dan waard. Binnen wordt u overweldigd door de gigantische plafondschildering van maar liefst 1500 vierkante meter, waar acht jaar aan is gewerkt.

Mala Strana heeft ook veel te bieden op het gebied van paleizen. Om er een aantal te noemen: paleis Liechtenstein, paleis van de Maltezer Priors, paleis Nostiz, paleis Vrtba, Paleis Schonborg en paleis Lobkowitz. Het laatste paleis is niet voor publiek toegankelijk, de anderen kunt u wel bezoeken.terug | home
Meer wijken praag tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Gijs
Tuesday, 29 December 2009 (12:04:26)
Woon nu reeds enkele maanden in deze schitterende wijk in Praag. Is een soort mengelmoes van de Jordaan en de Pijp in Amsterdam qua restaurantjes, met een overdaad aan schitterende gebouwen. Een absolute must als u Praag bezoekt
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl