Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  columns  columns van nancy  nancy: nederlanders 

Tsjechie.nl - Nancy: Nederlanders in Tsjechie

Meer columns van nancy...

´Nog even en dan staat Nederland onder water.´ ´Hoezo?´ vraag ik verbaasd. ´Nou al die Nederlanders die naar Tsjechie verhuizen komen hier wonen omdat over niet al te lange tijd Nederland onder water staat.´ Ik schiet hartelijk in de lach! Maar het antwoord is heel serieus bedoeld.

Beste medelanders hier in Tsjechie, voor het geval u het nog niet weet, u woont of heeft hier een vakantiewoning omdat ons kikkerlandje binnenkort onderloopt.

Er wonen inderdaad veel Nederlanders bij ons in de omgeving. Dit aantal is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Was ik begin jaren 90 samen met Karolina de enige Nederlandse, nu zijn het er tientallen die hun Nederlandse verblijfplaats hebben verruild voor een plekje onder de Tsjechische zon en dan zijn het er nog eens tientallen die hier hun vakantiehuis hebben en hun vakanties hier doorbrengen. Dan heb ik het alleen over ´mijn omgeving´ en laat ik het Reuzengebergte en het Boheems paradijs buiten beschouwing.

Allen, ik ken geen uitzondering, proberen zich aan te passen aan de woon en leefcultuur hier. Misschien staan er wel hagelslag, Nederlandse kaas en dropjes in de kast, maar ook knoedels, goulash en aardappelsoep komen op tafel.

Of we zullen slagen voor een inburgeringscursus? Wanneer ik naar me zelf kijk, twijfel ik sterk. Ik die hier al 15 jaar woon en werk, wiens kinderen hier geboren zijn en opgroeien...
Word helemaal gek van al die mensen die rond 17.00 uur koffie komen drinken, het moment dat ik wil gaan kokkerellen, eten en de kinderen in bad wil doen. Activiteiten, bijeenkomsten aanvang: vaak om 18.00 uur.
Op elk dorpsfeest moeten er liters sterke drank achter over geslagen worden, niet meedoen kan niet. Ik probeer nu mee te doen door achter de bar als vrijwilliger mee te werken, maar toch ontkom ik niet aan al die borreltjes.

En oh jeeh, die blote voeten. Ik loop het liefst op blote voeten door het huis, en met mij mijn kinderen, maar dit is hier absoluut not done...

De laatste mode van de afgelopen 50 jaar, wordt met name gepraktiseerd op school en gymles. Maillots of trainingsbroeken, opgetrokken tot onder de oksels en t-shirt in de broek. 

Aan deze gewoontes kan ik gewoon niet wennen, dus ik loop op blote voeten, mijn kinderen dragen spijkerbroeken op school, we eten ‘s avonds warm, kijk naar Nederlandse TV en ben ik heel benieuwd naar de ervaringen van Nederlanders die hier wonen en werken.


terug | home
Meer columns van nancy...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl