Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  reisverhaal tsjechie  reisverhaal gerard bot 

Tsjechie.nl - Wintersport in Tsjechië

Meer reisverhaal tsjechie...

Dit jaar vieren we voor de tweede keer wintersportvakantie in Janské Lázně. In tegenstelling tot vorig jaar ligt er nu volop sneeuw in het skiresort Černá Hora-Pec. Bij Janské Lázně vind je een van de langste afdalingen van het land; zo’n drie kilometer. Een gondel brengt de liefhebbers naar de top van de Černa Hora, waar je uit een aantal pistes kunt kiezen. Vorig jaar is er een nieuw verbindingstraject aangelegd. Je kunt vanaf de top met een sneeuwbus op rupsbanden een kilometer worden verplaatst, waarna je via een lange blauwe route afdaalt door een bosrijk gebied. Je komt dan bij een volgend traject met zo’n zelfde bus. Die rit duurt een paar minuten en eindigt bij een overgangsgebied naar Pec pod Sněžkou, een andere wintersportplaats. Dit tussengebied is een enorme ruime vlakte waar je heerlijk kunt skiën. Je moet wel met sleepliften weer omhoog, maar dat is door dit gebied helemaal geen probleem. Er staan diverse restaurantjes en huisjes. Dat zorgt voor een gezellige aanblik.

Na een paar ritjes in dit gebied daal je af naar Pec pod Sněžkou. Met een stoeltjeslift kom je op de top van Hnědy vrch, op zo’n 1200 meter hoogte. Een pittige afdaling. Het is er veel rustiger dan in Janské Lázně. Via een blauwe route glijd je naar het dorp. Via een paar sleepliften kan je daar weer andere pistes op. Al met al is het een mooie skiroute.

Vervolgens neemt de bus je mee terug naar Janské Lázně. Onderweg kun je uitstappen in Velká Upa. Daar is een mooie skiafdaling, waar je met een stoeltjeslift naar een hoogte van bijna 1100 meter wordt gebracht. Dat is een mooie piste langs verschillende gebouwtjes. Daarnaast zijn er twee sleepliften. Het is erg leuk daar.

Dit jaar hebben we voor het eerst in Černý Důl geskied. Černý Důl is een kindvriendelijke, gezellige skipiste met twee stoeltjesliften. Er zijn zes afdalingen op brede pistes door een boomrijk gebied en een ski/speeltuin voor de allerkleinsten. Het is erg sfeervol en zeker de moeite waard. Alles bij elkaar is het een fraai skigebied op één skipas.

In Janské Lázně is dit jaar de afdaling naar Hofman gereed gekomen. Het is een mooie brede piste met een freeride voor de geoefende skiër. Volgend jaar is de stoeltjeslift daar waarschijnlijk ook klaar. Nu ski je onderaan nog via een sleepad naar de gondel.

In Pec wordt een route naar Javorí Důl verdubbeld met een nieuwe stoeltjeslift en sleeplift, dat klaar zou moeten zijn in 2017. In Černý Důl komt een nieuwe stoeltjeslift met twee nieuwe pistes in 2016. En dat allemaal op tien uurtjes autorijden van Wervershoof! We hebben een topweek gehad.

Twee jaar geleden waren wij een week in het skigebied van Ještěd bij Liberec. Dit minder bekende gebied is ook uitstekend geschikt voor een weekje skiën. De langste route is ongeveer 1800 meter en het is er erg gezellig en sfeervol.

Door Gerard Bot


terug | home
Meer reisverhaal tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl