Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  reisverhaal tsjechie  reisverhaal gerard bot 

Tsjechie.nl - Wintersport Jachymov

Meer reisverhaal tsjechie...

Na de wintersportvakanties in Liberec en Janské Lazné strijken wij dit jaar neer op Jachymov: een klein plaatsje op ongeveer twintig kilometer ten noorden van Karlovy Vary. Sinds kort zijn de wintersportvoorzieningen daar aanzienlijk verbeterd. Men heeft er flink bijgebouwd en men is een verbintenis aangegaan met het Duitse skigebied van Fichtelberg, dat gescheiden door de landgrens wel aan het skigebied van Klinovec grenst.

Zij, die hier in het verleden zijn geweest, zullen hun ogen uitkijken. Een prachtig skigebied met uitstekende faciliteiten. Bijna alle pisten kunnen kunstmatig worden besneeuwd, maar wij hebben het plezier van echte sneeuw.

Een verdere uitbreiding is aanstaande. Wij skiën op mooie pisten met uitstekende sneeuw. Het in Nederland nog onbekende gebied doet heerlijk Tsjechisch aan. In Klinovec zijn vier stoeltjesliften, in Fichtelberg twee en een prachtige, klassieke gondel. Uiteraard zijn de oude sleepliftjes bij drukte ook nog in gebruik.  Hoewel van drukte amper kan worden gesproken. Met uitzondering van de zaterdag, dan maken de Tsjechen driftig gebruik van het gebied. Wij moeten op die dag een paar keer een kwartiertje wachten. De rest van de week hebben wij geheel geen wachttijd bij de liften.

Er zijn blauwe en rode pisten, maar echt heel moeilijk is het slechts op een paar stukken. Die zijn dan ook echt lastig. De afdaling naar Jachymov is met zijn drie kilometer de langste van de zeven pisten met meerdere aftakkingen. In Fichtelberg zijn er zeven pisten, die op een enorm breed skigebied uitkomen. Je kunt echter niet per ski van de ene naar de andere plaats. Er is een busverbinding van top naar top, maar daar maken wij geen gebruik van. Wij kiezen gewoon voor een paar dagdelen in Fichtelberg. Het gebied van Klinovec vinden wij aantrekkelijker.

Het enige waar men ter plaatse niets aan kan doen, is het weer. Dat is dan ook prompt vrij matig. Er is veel bewolking en vier van de zes dagen is het af en toe heel mistig. De foto’s zijn met beter gemaakt en wel op de zaterdag, zodat het druk overkomt. Het is een uitermate plezierige skiweek. Wij huren twee kamers in hotel-restaurant Anton in Jachymov nové mĕsto, een kwartiertje vanaf de piste. Het is er uitstekend vertoeven in een zeer gemoedelijke sfeer. Zij hebben een uitstekende kok. Er zijn ook meerdere gelegenheden om aan de piste onderdak te krijgen.

Door Gerard Bot


terug | home
Meer reisverhaal tsjechie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl