Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  natuur  grotten in tsjechie 

Tsjechie.nl - Geheimzinnige grotten

Meer natuur...

Tsjechie is bezaaid met indrukwekkende grotten. De mooiste grotten van Tsjechië vindt u in het gebied de Moravische Karst. Het gebied strekt zich uit over een lengte van 25 kilometer en is ongeveer tien kilometer breed. Deze streek telt maar liefst 1000 grotten en talloze ondergrondse rivieren, waarvan er vier toegankelijk zijn voor publiek.

De eerste grot is de Catharinagrot. U kunt hier een rondleiding krijgen van ongeveer een half uur. Er zijn in de grot resten gevonden van prehistorische beesten. Ook vindt u er een opvallende kalksteenformatie die doet denken aan een heks. De grot is ongeveer 100 meter lang. U treft de grot vlakbij Macocha, een 138 meter diepe kloof in het centrum van de Moravische Karst.

De tweede grot die u kunt bezoeken is de Punkvagrot. Deze grot, of eigenlijk aaneenschakeling van verschillende grotten, is vernoemd naar de Punkvarivier die door het gelijknamige dal stroomt.

U kunt een rondleiding door de grot krijgen en er voor kiezen deze aan te vullen met een boottochtje over de ondergrondse rivier. Tijdens de tocht kunt u ook de sprookjeskoepel bekijken. D boottocht eindigt daar waar de rivier de grot uit stroomt, vlakbij de ingang.

Wanneer u verder naar het noorden gaat, vlakbij het plaatsje Sloup, kunt u de grot Sloup en Sosuvka bezoeken. Deze grot telt maar liefst drie verdiepingen. Door de onderst laag stroomt een rivier. Er is in deze grot ook een apart gedeelte dat dient als genezingsplaats voor kinderen met astma.

De grot Kulna behoort ook tot het grottencomplex van Sloup en Sosuvka. Deze grot is bekend vanwege de archeologische opgravingen die hier zijn gedaan. Er zijn hier beenderen van prehistorische dieren gevonden.

Als laatste zijn er nog de Balcarkagrotten. Deze grotten bevinden zich in een schitterende vallei vlakbij het plaatsje Ostrov u Macochy. Het gesteente in de grot bestaat uit drie lagen die elk een andere kleur hebben. Deze kleurschakeringen zorgen voor een bijzonder aanzicht van de steenformaties. U kunt deze versieringen door de hele grot bewonderen.

Wanneer u besluit de grotten te bezoeken, vergeet u dan niet een trui of vest mee te nemen. In de grotten kan de temperatuur aanzienlijk lager zijn dan buiten.

 


terug | home
Meer natuur...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl