st. vituskathedraal bottenkerk benedictijns klooster reisverhaal onroerend goed

Nieuwsbrief editie 139 : Kerken, kloosters en kathedralen


DOBRY DEN
Tsjechie.nl wenst u een gelukkig nieuwjaar! Ook in 2013 gaan we weer maandelijks een Tsjechie.nl nieuwsbrief versturen vol inspirerende reisverhalen, leuke winacties, interessante reisverhalen en de beste aanbiedingen.

Deze maand schrijven we over het opkomende religieuze toerisme in Tsjechië. Niet alleen in Praag maar ook in de rest van het land komt er steeds meer waardering voor de prachtige kerken, kathedralen en kloosters die het land rijk is.

In de eerste Tsjechie.nl nieuwsbrief van 2013 gaan we op zoek naar de mooiste religieuze bouwwerken.

 
SINT VITUSKATHEDRAAL
De bouw van de Sint Vituskathedraal duurde maar liefst zeshonderd jaar om de bouw. De grootste en met een toren van 66 meter ook hoogste kerk van Praag is onderdeel van de Praagse Burcht. Binnen in de kerk, die gewijd is aan de heilige martelaar Vitus, vindt u schitterende glas-in-lood ramen waarin prachtige kleuren zijn verwerkt.

Het mooiste onderdeel van de kerk is de Sint Wenseclas kapel. Waar de relikwieën van de heilige hertog van Bohemen, Sint Wenseclas, worden bewaard. U ziet er meer dan 1300 stenen en schilderijen die het lijden van Christus uitbeelden. In het midden van de kapel staat een indrukwekkend gotisch standbeeld van de Sint. En in de ruimte is ook een deur naar de ruimte waar de oude kroonjuwelen worden bewaard.

naar boven
 
BOTTENKERK IN KUTNA HORA
Fascinerend of afschuwelijk? Eén ding is zeker: een bezoek aan de bottenkerk Vlassky Dvur vergeet u niet gauw. Het bizarre knekelhuis in de voorstad van Kutna Hora, Sedlec, is hoe dan ook een bezoek waard.

In de kerk die uit de 14e eeuw stamt, treft u de overblijfselen van ongeveer 40.000 mensen aan. De botten en schedels zijn verwerkt in het interieur. Aan het plafond hangt een kroonluchter gemaakt van botten. Er is een kruis dat bestaat uit schedels. Ribben vormen religieuze teksten op de muren.

naar boven
 
WIST U DAT...
… de bouw van de Sint-Barbara in Kutna Hora van 1388 tot 1905 duurde? De gotische kerk is een van de beroemdste gebouwen van Centraal-Europa en staat op de Werelderfgoedlijst in Unesco.  

…De bedevaartkerk op Zelená Hora de vorm heeft van een vijfpuntige ster? Volgens een legende verscheen er een kroontje met vijf sterren boven het lichaam van de Tsjechische martelaar en heilige Jan Nepomucennis. De kerk heeft ook vijf uitgangen en er staan vijf sterren en vijf engelen op het hoofdaltaar.

… Cisterciënzerklooster in Velehrad een van de belangrijkste bedevaartsplekken van Tsjechië is? Het klooster speelde een belangrijke rol bij de verspreiding van het Moravische christendom. In 1985 heeft de bijbehorende basiliek de Gouden Roos ontvangen van Paus Johannes Paulus II, toen kwamen 150.000 bedevaartgangers er samen.

 
BENEDICTIJNS KLOOSTER
In de kelders van het Benedictijns klooster van Brevnov zie je de restanten van gemummificeerde priesters. In de abdijkerk bewonder je unieke fresco’s. De kloosterbibliotheek heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 17.000 bundels. En er is een unieke replica van de lijkwade van Turijn, een eeuwenoude relikwie binnen het christendom.

Het Benedictijns klooster van Brevnov is een van de mooiste kloosters van Tsjechië. De oorspronkelijke kloosterkerk uit 1322 was gotisch, gewijd aan de heilige Vojtěch. Tijdens de Hussietenoorlogen is het gebouw enkele keren belegerd maar dankzij de sterke ommuring is het nooit veroverd.

naar boven
 
WIN REISHANDBOEK MET REISVERHAAL
Heeft u een reis door Tsjechië gemaakt en wilt u uw ervaringen met andere Tsjechie-liefhebbers delen? Dat kan! Tsjechie.nl is altijd op zoek naar inspirerende reisverhalen. Mail uw verhaal (max 700 woorden) naar contact@getaway.nl. Het beste verslag wint het slimme reizigershandboek en staat in de aankomende Tsjechie.nl nieuwsbrief!

Lees reisverhalen of stuur een verhaal in.


 
ONROEREND GOED
Tsjechie.nl werkt op het gebied van onroerend goed in Tsjechië en Slowakije samen met Tsjecho Reizen. Deze maand:

Studio in vakantiepark Marino Lipno

Koop uw tweede woning in een prachtig vakantiepark met 300 woningen in een door Landal verhuurd park Marina Lipno.

- Prijs: va EUR 49.500
- Streek/plaats: Zuid Bohemen, Lipno nad Vltavou
- Objectcode: TR705
- Klik hier voor meer info

naar boven
 

Je staat ingeschreven met: [EMV FIELD]EMAIL[EMV /FIELD]

Afmelden kan hier of zend een verzoek naar contact@tsjechie.nl

Onze voorwaarden
 

Travel deals


Tsjecho Reizen
Vakantiehuizen, hotels, pensions, appartementen en rondreizen boekt u bij Tsjecho Reizen

Happyhome
Vakantiehuis Lupacova, vlakbij klooster ˇeliv, burchten en grotten. 15% korting!

Vakantie Lipno
Luxe appartementen Lipno Lake Resort, 7 nachten verblijven = 6 nachten betalen!

Bohemia Travel
Fantastische nieuwe vakantiehuizen oa met zwembad

Topic Travel
Eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs

Czech Airlines
Goedkope vliegtickets naar Tsjechië

Interbohemia
De mooiste vakantiehuizen, villa's en appartementen in Tsjechie

Praag.nl
Een sfeervol hotel of stedentrip Praag boekt u op Praag.nl

Big Foot
Pensions, hotels, appartementen en huizen in de populairste Tsjechische wintersportplaatsen

Tsjecho Reizen
Vakantiehuizen, hotels, pensions, appartementen en rondreizen boekt u bij Tsjecho Reizen

Happyhome
Vakantiehuis Lupacova, vlakbij klooster ˇeliv, burchten en grotten. 15% korting!

Vakantie Lipno
Luxe appartementen Lipno Lake Resort, 7 nachten verblijven = 6 nachten betalen!

Bohemia Travel
Fantastische nieuwe vakantiehuizen oa met zwembad

Topic Travel
Eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs

Czech Airlines
Goedkope vliegtickets naar Tsjechië