bierfestival win architectuurweek weetjes lichtfestival columnist gezocht

Nieuwsbrief editie 147 : Herfstfestivals in TsjechiŽ


DOBRY DEN
De herfst is ook in Tsjechië weer aangebroken. Dit betekent allerlei nieuwe culturele evenementen met een warm en gezellig tintje. Deze willen wij natuurlijk niet missen en daarom hebben we de leukste festiviteiten in oktober voor u op een rijtje gezet. We drinken gezellig een biertje op het Pilsner Fest, bewonderen de mooiste bouwwerken tijdens de Architectuurweek en bekijken geweldige lichtshows in Praag.

In deze Tsjechie.nl nieuwsbrief nemen we u mee naar de leukste herfstfestivals van Tsjechië!

 

 
BIERFESTIVAL
Bierliefhebbers zitten komende week goed in de Tsjechische stad Pilsen. Hier vindt op 5 oktober het jaarlijkse bierfestival plaats. Tijdens dit evenement viert de stad traditiegetrouw de eerste brouwdag van het biermerk Pilsner Urquell.

Het Pilsner Fest gaat om half één in de middag van start. De hele dag door geniet u van theaterstukken over de geschiedenis van bier en optredens van tientallen bands. Ondertussen brengt u een bezoek aan het brouwerijmuseum of Pivovar Plzensky Prazdroj, de bierbrouwerij van Pilsen.

Doe verder een bierproeverij en krijgt een historisch lesje over bier brouwen. Probeer ook het record te verbreken van het aantal mensen die gezamenlijk een toast doen. Een leuke uitdaging!

naar boven
 
WIN REISGIDS 100 PROCENT PRAAG
Ontdek de Tsjechische hoofdstad met de reisgids 100% Praag. Of je nu gaat voor sightseeing, shoppen, culinair genieten of avontuur: met deze gids op zak, ontdek je Praag in no-time. Alle bezienswaardigheden, de leukste musea, parken, restaurants, cafés en winkels zijn overzichtelijk ingedeeld per stadsdeel. De duidelijke plattegronden laten je zien waar je bent en waar je naartoe moet.

Wil jij deze handige reisgids winnen? Doe dan mee met onze prijsvraag!


 
ARCHITECTUURWEEK
Het klooster van St. George in de grootse Praagse burcht staat de komende maand geheel in het teken van architectuur. Tussen 23 september en 20 oktober vindt hier de Architectuurweek plaats.

Het hoofdthema van dit jaar is architectonisch erfgoed en hedendaagse architectuur. U bewondert aan de ene kant historische bouwwerken en werelderfgoed en anderzijds hedendaagse en opkomende architectuur. Interessante vergelijkingen hiertussen kunt u vervolgens zelf trekken.

Bezoek ook de tentoonstellingen van bijna dertig Tsjechische, Poolse en Slowaakse steden en woon lezingen bij van verschillende architecten. Daarnaast zijn er interessante exposities en vindt er een conferentie plaats. Het belooft een dag vol historie en cultuur te worden.

naar boven
 
WIST JE DATÖ
… het Internationale filmfestival Tourfilm het oudste en grootste filmfestival voor toerismefilms van de wereld is? Dit evenement vindt van 3 tot 5 oktober plaats in de bekende spastad Karlsbad. U aanschouwt er de beste commercials, films en andere presentaties die bijdragen aan de ontwikkeling van toerisme in het binnen- en buitenland.

… het eerste Pilsner biertje gebrouwen is op 5 oktober 1842? Ieder jaar wordt dit vereerd en gevierd tijdens het Pilsner Fest in Pilsen.

… er in de rest van de herfstmaanden ook genoeg te doen is in Tsjechië? Zo is er op 23 november een Freestyle motorcross show in Praag en beginnen de gezellige Praagse kerstmarkten alweer op 1 december.

 
PRAAGS LICHTFESTIVAL
Praag
organiseert dit jaar haar allereerste lichtfestival. Van 17 tot en met 20 oktober komen de historische gebouwen van de stad tot leven door de verschillende lichtshows die erop worden geprojecteerd. Het is de bedoeling dat het lichtfestival het grootste herfstevenement in Praag wordt.

Tijdens een avondwandeling door de straten van Praag komt u diverse lichtsculpturen tegen en bewondert u allerlei video- en geluidprojecties op verschillende gebouwen. Zo worden het Nationaal theater en bouwwerken op het Wenceslasplein omgetoverd tot kleurrijke bewegelijke kunstwerken.

Naast de vele lichtshows zijn er ook verschillende concerten en voorstellingen op het Oude Stadsplein. Daarnaast is het mogelijk een workshops over licht te volgen of een conferentie bij te wonen waarin lokale en internationale kunstenaars belangrijke trends in lichtontwerpen blootleggen.

naar boven
 
COLUMNIST GEZOCHT
Hoe is het om als Nederlander in Tsjechië te wonen of te reizen? Wat zijn de 'vreemde' gewoontes van je nieuwe landgenoten? En hoe overleef jij zonder hagelslag? Wij zijn op zoek naar een nieuwe columnist die het leuk vindt om maandelijks zijn of haar Tsjechische belevenissen en menig te delen!

Wil jij columnist worden? Mail ons.

 

Je staat ingeschreven met: [EMV FIELD]EMAIL[EMV /FIELD]

Afmelden kan hier of zend een verzoek naar contact@tsjechie.nl

Onze voorwaarden
 

Travel deals


Tsjecho Reizen
19 - 21 pers. vakantiehuis, ideaal voor de wintersport, va 1399 p.w.

Happyhome
Vakantiehuis Maly, gelegen in Roudna, Zuid Bohemen

Vakantie Lipno
Luxe vakantievilla's en -appartementen te huur aan het Lipnomeer

Tsjecho Reizen
Bekijk het aanbod onroerend goed in Tsjechië

Bohemia Travel
Fantastische nieuwe vakantiehuizen oa met zwembad

Topic Travel
Eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs

Czech Airlines
Goedkope vliegtickets naar Tsjechië

Interbohemia
De mooiste vakantiehuizen, villa's en appartementen in Tsjechie

Big Foot
Pensions, hotels, appartementen en huizen

Tsjecho Reizen
19 - 21 pers. vakantiehuis, ideaal voor de wintersport, va 1399 p.w.

Happyhome
Vakantiehuis Maly, gelegen in Roudna, Zuid Bohemen

Vakantie Lipno
Luxe vakantievilla's en -appartementen te huur aan het Lipnomeer

Tsjecho Reizen
Bekijk het aanbod onroerend goed in Tsjechië

Bohemia Travel
Fantastische nieuwe vakantiehuizen oa met zwembad

Czech Airlines
Goedkope vliegtickets naar Tsjechië

Big Foot
Pensions, hotels, appartementen en huizen

Tsjecho Reizen
19 - 21 pers. vakantiehuis, ideaal voor de wintersport, va 1399 p.w.