cesky krumlov plzen weetjes cesky raj win

Nieuwsbrief editie 152 : Best of Bohemen


DOBRY DEN
Enorme gebergtes, diepblauwe meren, historische steden en een prachtige architectuur. Bohemen neemt tweederde van Tsjechië in beslag. Van middeleeuwse kastelen in het noorden tot een ruig boslandschap in het zuiden. En wat dacht u van de kuuroorden in het westen? Bohemen heeft zoveel te bieden, dat u niet weet waar u moet beginnen. Daarom nemen wij u mee naar een aantal hoogtepunten die u niet mag missen in 2014. We bezoeken het schilderachtige stadje Cesky Krumlov, leren alles over bier in Plzen en wandelen langs prachtige rotsformaties in het Boheems Paradijs.

In deze Tsjechie.nl nieuwsbrief leest u alles over de beste plekken in Bohemen!


 

 
HET BETOVERENDE CESKY KRUMLOV
Een van de mooiste steden van Midden-Europa is Cesky Krumlov. Dit schilderachtige stadje staat sinds 1992 op de werelderfgoedlijst van Unesco en ligt in Zuid-Bohemen aan de rivier de Moldau. Een veelvoud aan middeleeuwse architectuur is wat u hier vindt. Dit plaatsje is zo betoverend dat het ook wel het kleine Praag wordt genoemd.

Tijdens een bezoek aan Cesky Krumlov struint u door kronkelende, nauwe straatjes en langs antieke huizen. Onderweg komt u cafés en restaurantjes in renaissance- en barokstijl tegen die aan de Moldau liggen.

Klim in de kasteeltoren die boven de stad uitsteekt. Vanaf daar heeft u een geweldig uitzicht over heel Cesky Krumlov. Of maak een ritje met een koets door het oude gedeelte van de stad. Sla ook de grote Dekenaatskerk St. Vitus niet over. Dit slot heeft maar liefst driehonderd vertrekken, vijf binnenplaatsen en sierlijke cilindervormige torentjes.

naar boven
 
BIER IN PLZEN
Bierliefhebbers zitten goed in Plzen. Deze hoofdstad in West-Bohemen is bekend van het biermerk Pilsnener Urquell dat er al sinds 1842 wordt gebrouwen. Breng een bezoek aan het Brouwerij Museum of volg een rondleiding door de originele brouwerij Plzensky Prazdroj en leer over de geschiedenis van het bier. Of drink een pilsje met de locals in een van de levendige pubs.

Wilt u een break van al dat bier? Loop dan het oude centrum in. Hier vindt u de hoogste toren van Tsjechie. De Sint Bartholomeuskerk reikt maar liefst 102 meter de lucht in. Deze kerk bevindt zich op het stadsplein Namesti Republiky dat de kern van Plzen vormt.

Verder is er een ondergronds labyrint dat tot wel twaalf meter de diepte in gaat. De ondergrondse ruimtes fungeerden als kelders waarin voorraden van onder andere bier werden opgeslagen. Een gids leidt u door de interessante gangen.

naar boven
 
WIST U DAT?
Cesky Krumlov niet alleen bekend staat als een stad met een rijke historie? Het festival van Renaissance muziek wordt hier gehouden. Ook zijn er verschillende theatervoorstellingen te bewonderen in de kasteeltuin.

… u in het Boheems Paradijs erg goed kunt skiën en langlaufen in de winter? Destne is het grootste skicentrum van het gebied. Hier vindt u verschillende skiroutes en wandelpaden door de sneeuw.

… u zich in het oude bierhuis in Plzen even een echte Tsjech voelt? Hier geniet u van een Pilsner tijdens een typisch Tsjechische maaltijd. De Tsjechen drinken bier bij vrijwel iedere warme hap.

 
HET PARADIJS VAN CESKY RAJ
Een adembenemend landschap vindt u in Cesky Raj, ook wel het Boheems Paradijs genoemd. Dit middelgebergte bevindt zich in het noordoosten van Bohemen en is geweldig voor natuurliefhebbers.

Er zijn verschillende wandelroutes en hikes door dit natuurgebied. Tijdens een wandeling komt u grillige rotsformaties, beboste bergtoppen en ruïnes van prachtige kastelen tegen. Op veel plaatsten zijn hele zandsteensteden ontstaan. Hier vindt u rotstorens, puntige formaties en diepe smalle gangen.

Bergbeklimmers leven zich uit bij de Prachovské-rotsformaties. Deze rechtopstaande rotsen vormen het perfecte klimgebied. Kleine meertjes en dalen wisselen de hoge stenen af. De prachtige omgeving leent zich ook perfect voor een wandeling.

naar boven
 
WIN TRAMGIDS
Odyssee heeft een wereldprimeur: de tramreisgids Praag. Voor zover ons bekend is er nooit eerder een tramreisgids verschenen. Albert Gielen, die in Praag woont, is met de tram door het oude centrum van Praag gereden en beschrijft alle bezienswaardigheden die deze fantastische lijn passeert. Een aparte manier om een stad als Praag op een ander manier te leren kennen.

Wil jij de tramgids Praag winnen? Doe mee met de prijsvraag!


 

Je staat ingeschreven met: [EMV FIELD]EMAIL[EMV /FIELD]

Afmelden kan hier of zend een verzoek naar contact@tsjechie.nl

Onze voorwaarden
 

Travel deals


Tsjecho Reizen
8 pers. appartement, vrij met krokus. Nu voor 1288,- p.w.

Bohemia Travel
Nieuwe vakantiehuizen en appartementen ingekocht! En zelf bezocht

Tsjecho Reizen
Bekijk het aanbod onroerend goed in Tsjechië

Vakantie Lipno
Luxe vakantievilla's en -appartementen te huur aan het Lipnomeer

Happyhome
Vakantiehuis Maly, gelegen in Roudna, Zuid Bohemen

Topic Travel
Eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs

Czech Airlines
Goedkope vliegtickets naar Tsjechië

Interbohemia
De mooiste vakantiehuizen, villa's en appartementen in Tsjechie

Big Foot
Pensions, hotels, appartementen en huizen

Tsjecho Reizen
8 pers. appartement, vrij met krokus. Nu voor 1288,- p.w.

Bohemia Travel
Nieuwe vakantiehuizen en appartementen ingekocht! En zelf bezocht

Tsjecho Reizen
Bekijk het aanbod onroerend goed in Tsjechië

Vakantie Lipno
Luxe vakantievilla's en -appartementen te huur aan het Lipnomeer

Happyhome
Vakantiehuis Maly, gelegen in Roudna, Zuid Bohemen

Czech Airlines
Goedkope vliegtickets naar Tsjechië

Big Foot
Pensions, hotels, appartementen en huizen

Tsjecho Reizen
8 pers. appartement, vrij met krokus. Nu voor 1288,- p.w.