festival five petalled rose kasteel cesky krumlov weetjes klet win

Nieuwsbrief editie 155 : Middeleeuws Cesky Krumlov


DOBRY DEN

Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan in het middeleeuwse Cesky Krumlov. In de stad vindt u vele historische gebouwen. In combinatie met de renaissancearchitectuur en de rijke geschiedenis, vormt Cesky Krumlov de ideale plek om terug te gaan naar de riddertijd.  

Wij gaan op ontdekking door deze veelzijdige stad. We vieren drie dagen lang het uitbundige Five Petalled Festival, bezoeken het eeuwenoude kasteel van Cesky Krumlov en gaan met een kabelbaan naar de top van de Klet berg om er vervolgens met een step weer vanaf te rijden.

In deze Tsjechie.nl nieuwsbrief nemen we u mee naar het middeleeuwse Cesky Krumlov.

 
FESTIVAL FIVE PETALLED ROSE
Het grootste evenement in Cesky Krumlov is ongetwijfeld het Five Petalled Rose festival. Elk jaar in juni vindt er in de stad drie dagen lang een parade plaats, waarbij mannen verkleed gaan als ridders en vrouwen zich in historische kostuums hijsen. Welkom in de middeleeuwen!

Het centrum is tijdens het festival gesloten voor verkeer, waardoor u het gevoel krijgt dat u echt teruggaat in de tijd. Dit gevoel wordt versterkt door ridders die langskomen te paard. Op straat geniet u bovendien van verschillende artiesten die de nauwe steegjes voorzien van livemuziek en entertainment.  

Als u van actie houdt, dan is het leuk om deel te nemen aan een van de vele wedstrijden en spellen die in de stad georganiseerd worden. Leer zelf boogschieten of moedig de deelnemers van de riddertoernooien aan.

Het Five Petalled Rose festival wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow boven het kasteel.


naar boven
 
KASTEEL VAN CESKY KRUMLOV
Een grote trekpleister van de stad is het kasteel van Cesky Krumlov. In de derde eeuw werd dit immense gebouw aan de rivier Vltava gebouwd. Het kasteel diende lange tijd als onderkomen voor de adellijke familie van Cesky Krumlov.

Het eerste wat opvalt tijdens een bezoek aan het kasteel zijn de beren onder de toegangspoort. De dieren verblijven al sinds 1707 in de slotgracht. Naast dat ze de boel bewaken, vormen de dieren een toeristische attractie voor bezoekers.

Onderaan het slot vindt u een museum waar u alles over de geschiedenis van de burcht te weten komt. Vanuit het museum worden er verschillende tours door het kasteel georganiseerd die u naar de mooiste plekjes leiden. Bewonder bijvoorbeeld het oude en erg indrukwekkende Eggenbergs theater of beklim de vele trappen van het kasteel voor een prachtig uitzicht over de stad.


naar boven
 
WIST U DAT...
Cesky Krumlov gesticht werd in de dertiende eeuw? De oprichting begon met de bouw van het kasteel aan het begin van de eeuw. Inmiddels telt de stad ongeveer veertienduizend inwoners.

… de toren op de berg Klet de oudste uitkijktoren in Zuid-Bohemen is? De stenen toren werd al in 1825 gebouwd.

… de historisch binnenstad van Cesky Krumlov sinds 1992 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? De stad kreeg een plekje op de lijst om de gemeente zo traditioneel mogelijk te houden.

 
BERG KLET
Ten noorden van Cesky Krumlov ligt de berg Klet. Deze berg is met een hoogte van maar liefst 1083 meter de hoogste berg van het Blansky Les gebergte.  

Om de drukte van de stad te ontglippen en optimaal te genieten van het uitzicht, is het leuk om de berg op te gaan. Wandelliefhebbers kunnen ervoor kiezen om de berg te beklimmen. Maar het is misschien nog wel leuker om de kabelbaan met een lengte van bijna twee kilometer naar boven te nemen.

Bovenop de berg staat een uitkijktoren waar u kunt genieten van een panorama-uitzicht over Zuid-Bohemen. Op een heldere dag zijn zelfs de toppen van de Alpen te zien. Naast de observatietoren is er een berghut met een restaurant waar u even kunt uitrusten voordat u aan de tocht naar beneden begint.

Het is leuk om per step, die u op de top van de berg huurt, naar beneden te gaan. Over de geasfalteerde wegen in de bossen sjeest u naar beneden. Het leukste van alles is dat u alleen maar naar beneden hoeft.

naar boven
 
WIN EEN EETPAKKET UIT TSJECHIë
Houdt u ook zo van Tsjechische lekkernijen? Tsjechshop.nl verkoopt allerlei producten uit het prachtige Tsjechië. Proef van de lokale delicatessen en waan u even door het land. Tsjechië is nog nooit zo dichtbij geweest! Tsjechshop.nl heeft voor ons een speciaal eetpakket samengesteld met producten uit de webshop.

Wilt u dit pakket winnen? Doe mee met de prijsvraag!

 

Je staat ingeschreven met: [EMV FIELD]EMAIL[EMV /FIELD]

Afmelden kan hier of zend een verzoek naar contact@tsjechie.nl

Onze voorwaarden
 

Travel deals


Tsjecho Reizen
2-4 pers Appartement Praag, meivakantie voordeel

Bohemia Travel
Nieuwe vakantiehuizen en appartementen ingekocht! En zelf bezocht

Happyhome
Vakantiehuis Maly, gelegen in Roudna, Zuid Bohemen

Topic Travel
Eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs

Czech Airlines
Goedkope vliegtickets naar Tsjechië

Interbohemia
De mooiste vakantiehuizen, villa's en appartementen in Tsjechie

Big Foot
Pensions, hotels, appartementen en huizen

Tsjecho Reizen
2-4 pers Appartement Praag, meivakantie voordeel

Bohemia Travel
Nieuwe vakantiehuizen en appartementen ingekocht! En zelf bezocht

Happyhome
Vakantiehuis Maly, gelegen in Roudna, Zuid Bohemen

Czech Airlines
Goedkope vliegtickets naar Tsjechië

Big Foot
Pensions, hotels, appartementen en huizen

Tsjecho Reizen
2-4 pers Appartement Praag, meivakantie voordeel

Bohemia Travel
Nieuwe vakantiehuizen en appartementen ingekocht! En zelf bezocht

Happyhome
Vakantiehuis Maly, gelegen in Roudna, Zuid Bohemen