stelling foto links spotlight nieuws onroerend goed weetjes evenementen band

Nieuwsbrief editie 74 : Moravisch Silezische regio


DOBRY DEN!
Welkom bij een geheel vernieuwde editie van de Tsjechie.nl nieuwsbrief! Het thema van deze inmiddels 74ste editie is de Moravisch Silezische regio. Vorige maand reisden twee reporters van Tsjechie.nl naar dit schitterende gebied. Hun conclusie luidde: een mooie natuur, indrukwekkende steden en dorpjes, een bijzondere cultuur en (nog) weinig toeristen. Deze regio kunnen wij u absoluut aanraden!

 
STELLING VAN DE MAAND!
Helemaal mee eens of totale flauwekul? Het maakt niet uit, zolang u mee discussieert! Elke maand staat er op de website een nieuwe stelling waar u uw mening over mag geven.

De stelling van deze maand luidt:

'Na Praag en de Bohemen heb je nog lang niet alles gezien van Tsjechië!'

naar boven discussieer mee!
 
WIN EEN LONELYPLANET!
Gaat u binnenkort naar Tsjechië op vakantie en wilt u goed voorbereid op reis? Doe dan mee aan de Tsjechie.nl prijsvraag! Wij belonen het genie met het juiste antwoord op deze vraag met de uitgebreide reisgids Lonely Planet van Tsjechië en Slowakije.

Pak uw encyclopedie erbij, reis af naar Tsjechië, gebruik een hulplijn of doorzoek gewoon Tsjechie.nl om te winnen. Succes!

Deze reisgids wordt je aangeboden reisboekhandel De Zwerver, dé webshop voor reisgidsen en landkaarten.

naar boven doe mee en win
 
FOTO VAN DE MAAND
Uw mooiste kiekje op de homepage van Tsjechie.nl? E-mail ons uw meest fraaie foto van dat ene kerkje, een adembenemend landschap of een onvergetelijke intersportvakantie in Tsjechië.

Uw foto dingt dan mee naar de titel 'Foto van de Maand' en poseert een maand lang op onze site! Let op: graag alleen digitale foto's sturen.

naar boven bekijk de foto van de maand
stuur uw foto naar info@tsjechie.nl
 
INTERESSANTE LINKS
Hieronder vindt u een aantal interessante websites met meer informatie over de Moravisch Silezische regio:

Officiele website van de provinciehoofdstad Ostrava

Website van het plaatsje Frydek Mistek

Informatie over het openluchtmuseum Roznov pod Radhostem

naar boven
 
DE MORAVISCH SILEZISCHE REGIO
Noord-Moravië vormt samen met het Tsjechische gedeelte van Silezië het meest oostelijke deel van Tsjechië. Het gebied bestaat uit een uitgestrekt gebergte en aantrekkelijke culturele bezienswaardigheden. Noord-Moravië is een bergachtige, ruige streek die wordt omsloten door de Moravisch-Silezische Beskyden aan de ene kant en het Jesenikengebergte aan de andere kant.

De plaatsen Fulnek, Lipnik en Prerov zijn nauw verbonden met de traditie van Comenius en de Broedergemeente. In de streek vindt u ook het kleurrijke gebied rond Vsetin en Valassko. Het bijzondere karakter van deze streek wordt bepaald door de eerste bewoners die uit het Donaugebied in het verre Walachische vorstenrijk kwamen.

naar boven lees verder
 
NIEUWS UIT TSJECHIë
Misschien leest u niet dagelijks een Tsjechische krant. Maar wilt u toch op de hoogte blijven van de laatste nieuwsfeiten of opmerkelijke gebeurtenissen uit Tsjechië? Kijk dan op Tsjechie.nl want wekelijks wordt hier een actualiteit behandeld. En, zonder nieuws geen nieuwsbrief, dus ook hier vindt u maandelijks de laatste actualiteiten uit Tsjechië!


30 jul 2007 - Tsjechie in de strijd tegen Albanese bosbranden
Terwijl de zomer in Nederland maar moeilijk van de grond wil komen, zorgt het warme weer in zuidelijk Europa voor veel...

23 jul 2007 - De Rolling Stones 'eindelijk' in Brno
Zaterdagnacht stond Brno in het teken 's werelds beroemdste rockband Rolling Stones. Als onderdeel van hun wordtour...

16 jul 2007 - Extreme temperaturen in Tsjechie
De temperaturen reizen in Tsjechie momenteel tot ongekende hoogtes. Zondag werd een hitterecord uit 1928 verbroken met...

5 jul 2007 - Karelsbrug viert haar 650ste verjaardag
Dit jaar viert Praag het 650 jarig bestaan van de wereldberoemde Karelsbrug. Het is een van de oudste en zeker ook mooiste...

naar boven
 
ONROEREND GOED
Tsjechie.nl werkt op het gebied van onroerend goed in Tsjechië en Slowakije samen met Tsjecho Reizen, Arcadian en Eunite. Deze maand staat het nieuwe villapark in Lipno Nad Vltavou in de spotlights.

TSJECHO REIZEN | Te koop aangeboden: Woning in villapark
Dit luxe park wordt gebouwd op een van de mooiste plekjes van Zuid Bohemen. Bij het plaatsje Lipno nad Vltavou aan de rand van het Lipnomeer heeft u de mogelijkheid uw droom waar te maken. Het villapark wordt opgebouwd uit drie typen woningen en is gesitueerd op een lichte berghelling aan de rand van het dorp.

* Prijs: v.a. EUR 191.750
* Streek/plaats: Zuid-Bohemen/ Lipno Nad Vltavou
* Objectcode: TR637

naar boven kijk voor meer info op Tsjechie.nl
 
WEETJES
Niet in Praag, niet in Brno, maar in de Moravische stad Ostrava ligt dé uitgaansstraat van Tsjechië. De moeite
waard om daar een keer een zeer goedkope 'Radegast' te gaan drinken!

In Mosty u Jablunkova vindt u een groot outdoorpark waar u naast skiën in de winter en wandklimmen, ook kunt rodelen! Met een bobslee raast u door scherpe bochten en u kunt alles zelf besturen.

Karlova Studanka is misschien wel het gezondste plekje van Midden-Europa. De lucht is hier erg fris en er ligt een heerlijk groot kuuroord.

naar boven
 
EVENEMENTENAGENDA
Houdt u van klassieke muziek? Bezoek dan het 'International Holland Music Sessions, Careers in the making' festival in Bergen en Alkmaar!

The International Holland Music Sessions is een belangrijk festival voor de ondersteuning van buitengewoon internationaal talent in de klassieke muziek. Gedurende drie weken verzorgen solisten uit dertig landen, waaronder Tsjechië, concerten in Bergen (NH) en Alkmaar. Het festival duurt nog t/m 18 augustus.

naar boven meer evenementen in Nederland en TsjechiŽ in aug/sep
meer info en reserveringsmogelijkheden
 
NANCY'S COLUMN | BABICKA
Jip en Janneke, Annie M.G. Smidt, iedere Nederlander kent de verhalen of de schrijfster. Wanneer u het in Tsjechië over Babicka, wat grootmoeder betekent, of Bozena Nemcova hebt, weet iedere Tsjech waar het over gaat.

In 2005 was het 150 jaar geleden dat Bozena Nemcova het boek uitbracht dat nog steeds op elke kleuterschool wordt voorgelezen en bij ieder gezin in de boekenkast staat. Schoolreisjes brengen gegarandeerd een bezoek aan het kasteel in Ratiborice en aan Babiccino udoli, het Grootmoederdal.

naar boven lees de column
ga naar de columnsectie
 
REISVERHAAL VAN DE MAAND
In het reisverhaal van de maand 'Ontdek Moravië' vertelt meneer Havlik uitgebreid over de prachtige provincie Moravië.

"Geachte vakantiegangers naar Tsjechië. Al is mijn verslag bedoeld voor de automobilisten, heeft ook een fietser of treinreiziger er heel veel aan. Het is raadzaam, dat u een 'autoatlas van Tsjechië en Slowakije' bij u heeft, om mij te kunnen volgen."

Heeft u ook een mooi reisverslag? Stuur het ons toe! Wij van Tsjechie.nl willen heel graag weten wat u allemaal heeft meegemaakt in Tsjechië. Wordt uw verhaal geplaatst, dan storten wij een beloning van 5 euro op uw rekening.

naar boven lees het reisverhaal v/d maand
stuur uw reisverhaal naar info@tsjechie.nl
 
DE TSJECHISCHE BAND JANICEK
Even voorstellen: Jana Kostalova, Tsjechische zangeres, Nederlandse begeleiders. Ze schrijft en zingt in haar moerstaal. Over leven en dood, geluk en verdriet, droom en werkelijkheid. Gevoelig, ingetogen. Gepassioneerd, overdonderend.

Invloeden van pop, jazz en blues. Eigenzinnige arrangementen en een eigenzinnig geluid. Ook in covers van onder anderen Lennon en McCartney, Jagger en Richard, John Hiatt en Edith Piaff. De complete leden van de band bestaan uit Jana Kostalova, Han Verbakel (gitaar en zang), Gerrit de Groot (gitaar en zang), Henk van den Brink (bas), Jacques Boer (slagwerk).

Nieuwsbrieflezers huren Janicek in tegen eengereduceerd tarief! De Eindhovense band Janicek wil zich graag presenteren aan Tsjechië gerelateerde evenementen, anifestaties en andere activiteiten. Voor lezers van de Tsjechie.nl nieuwsbrief verzorgt Janicek graag een optreden tegen een gereduceerde tarief. Interesse? Stuur dan een e-mail naar info@tsjechie.nl.

naar boven meer weten of enkele nummers beluisteren
 
Afmelden
 

Travel deals


Tsjecho Reizen
Goedkope auto-arrangementen naar Tsjechië va EUR 129

Praag.nl
Voordelige stedentrip aanbiedingen naar Praag va EUR 267

Sparcs Reizen
Appartementen va EUR 15,80 incl bobsleeën en raftingtrip!

Topic Travel
Huis Kubat in het Reuzengebergte va EUR 350

Interbohemia
Zeer voordelige chalets in het Ertsgebergte va EUR 160

Otium Vakanties
Huis Stara Hora in het Reuzengebergte va EUR 450

Bohemia Travel
Hotel Laguna in Midden-Bohemen va EUR 24

Big Foot
Voordelig pension in Rokytnice va EUR 95

Belvilla
Landhuis in Zuid-Bohemen va EUR 239

Tsjecho Reizen
Actief 8 dgs wandel- en fietsarrangement al va EUR 359

Praag.nl
Voordelige vlieg excursiereis 'ontdek Praag' va EUR 449

Sparcs Reizen
Appartementen va EUR 15,80 incl bobsleeën en raftingtrip!

Topic Travel
Huis Veleska in West-Bohemen va EUR 208

Interbohemia
Accommodatie in het Isergebergte va EUR 270

Otium Vakanties
Kuurreizen, gezondheid en wellness in Tsjechië

Bohemia Travel
8 dgs busreis Praag va EUR 399

Big Foot
Voordelige vakantiewoningen in Harrachov va EUR 108

Belvilla
Landhuis Valouskova in het Reuzengebergte va EUR 549

Tsjecho Reizen
4 dgs Romantisch Praag arrangement va EUR 384

Praag.nl
5 dgs busreis met hotel naar Praag va EUR 209

Sparcs Reizen
Appartementen va EUR 15,80 incl bobsleeën en raftingtrip!

Topic Travel
Huis Hendl in het Adelaarsgebergte va EUR 490

Interbohemia
Vakantiewoningen in Slowakije va EUR 240