spotlight prijsvraag column stelling foto nieuws events wistu? reisverhaal

Nieuwsbrief editie 83 : Zuid-MoraviŽ


DOBRY DEN!
Deze maand belicht Tsjechie.nl het prachtige Zuid-Moravië, één van de mooiste gebieden van Midden-Europa. De column, prijsvraag, stelling, foto van de maand en een hoop meer vind u terug in deze 83ste editie van hét online magazine over Tsjechië!

Na shledanou!

naar boven
 
IN DE SPOTLIGHT: ZUID-MORAVIë
Zuid-Moravië is een bijzonder gebied. De omgeving is rijk aan historische steden, burchten, kastelen, kloosters en culturele bezienswaardigheden. Een levendige volkstraditie, die kenmerkend is voor de streek, drukt zich uit in de architectuur, in tradities, levensgewoontes en in een reeks moderne festivals en culturele activiteiten...

Lees verder!

naar boven
 
PRIJSVRAAG
Gaat u binnenkort naar Tsjechië op vakantie en wilt u goed voorbereid op reis? Doe dan mee aan de Tsjechie.nl prijsvraag! Wij belonen het genie met het juiste antwoord op deze vraag met de Lonely Planet van Tsjechië en Slowakije.

Pak uw encyclopedie erbij, reis af naar Tsjechië, gebruik een hulplijn of doorzoek gewoon Tsjechie.nl om te winnen. Succes!

Klik hier om mee te doen!

naar boven
 
RADOMIR'S COLUMN
Krtiny
is een naam, die voor een buitenlander erg moeilijk uit te spreken is. Fonetisch ongeveer zó: Krjstjiny. Laat maar. U mag zich troosten met het Nederlands. Daarin zijn voor ons Tsjechen trouwens ook behoorlijk lastige klanken. Bijvoorbeeld kuiken en keuken, weiden en wijden...

Lees verder

naar boven
 
STELLING VAN DE MAAND
Helemaal mee eens of totale flauwekul? Het maakt niet uit, zolang u mee discussieert! Elke maand staat er op de website een nieuwe stelling waar u uw mening over mag geven.

De stelling van deze maand luidt:

'Voor mooie natuur hoef je niet ver de wereld over te reizen: Zuid-Moravië is het antwoord!'

Klik op de stelling om uw mening te geven!

naar boven
 
FOTO VAN DE MAAND
Uw mooiste kiekje op de homepage van Tsjechie.nl? E-mail ons uw meest fraaie foto van dat ene kerkje, adembenemende landschap of onvergetelijke wintersportvakantie in Tsjechië. Uw foto dingt dan mee naar de titel 'foto van de maand' en poseert een maand lang op onze site! Let op: graag alleen digitale foto's sturen!

Klik hier voor de foto van de maand en voorgaande maanden!

Klik hier om uw foto naar ons toe te sturen!

naar boven
 
OPMERKELIJK NIEUWS
Parlement moet een toontje lager zingen

De Tsjechische parlementariërs kwam onlangs een moeilijke kwestie ter ore. Ze praten namelijk veel te hard, zo meldt het Tsjechische dagblad Pravo. Afgevaardige Pavel Severa deed een aantal geluidsmetingen tijdens debatten van het parlement en de resultaten logen er niet om.
 
Sociaaldemocraat David Rath wist het klaar te spelen evenveel geluid te maken als een politiesirene; zijn decibelniveau steeg tot een pijnlijke 112.7. Naar verluid wordt er in de regering ook te hard gepraat; Premier Mirek Topolanek bereikte met zijn stem een hoogte van 94.1 decibel.

Buiten het feit dat hard praten onnodig is, is het ook nog eens slecht voor je gehoor. Artsen waarschuwen dat een continu geluidsniveau van boven de 90 decibel heel schadelijk is voor je oren. Daarom heeft parlementsvoorzitter Miloslav Vlcek gezegd de parlementariërs te onderbreken wanneer deze te hard praten.

Meer nieuws? Klik hier!

naar boven
 
ONROEREND GOED
Tsjechie.nl werkt op het gebied van onroerend goed in Tsjechië en Slowakije samen met TSJECHO REIZEN, ARCADIAN en EUNITE. Het volgende object staat deze maand in de spotlights:

TSJECHO REIZEN | Te koop aangeboden: Appartementencomplex

Dit appartementencomplex is gelegen op een toplocatie, namelijk in de bossen op een van de hellingen van het Reuzengebergte op ca. 900 meter hoogte. Vanuit uw appartement kijkt u op het in het dal gelegen bekende skidorp Pec pod Snezkou; het hart van het grootste skigebied in het Reuzen-gebergte.

- Prijs: v.a. EUR 139.000
- Streek/plaats: Noord-Bohemen/Pec pod Snezkou
- Objectcode: TR883
- Klik hier voor meer info

naar boven
 
EVENEMENTEN
Een leuk evenement in Nederland of Tsjechië? U vind het via Tsjechie.nl.

Lees hier de complete evenementenagenda voor Nederland en Tsjechië.

Voor meer informatie (uitgebreide omschrijvingen en reserveringsmogelijkheden), verwijzen wij u door naar de website van het Tsjechisch Centrum.

naar boven
 
WIST U DAT...
...Zuid-Moravië ooit het strijdtoneel was van de Driekeizerslag? Bij het plaatsje Austerlitz versloeg Napoleon het Russische én het Oostenrijkse leger, ondanks dat zijn leger in de minderheid was!

...dit gedeelte van Tsjechië bekend staat om z'n bijzondere wijnen? Voornamelijk de streek rondom Znojmo is een begrip op het gebied van wijnproductie.

...zich in Zuid-Moravië één van de grootste aangelegde/kunstmatige landschappen bevindt? Tussen Lednice en Valtice zijn Engels aandoende Baroktuinen aangelegd op een gebied van ongeveer 200 vierkante kilometer!

naar boven
 
REISVERHAAL
Op avontuur door Zuid-Moravië
door Ada van der Gent Braat & Cees van der Wal

'En dan ben je ineens in Tsjechië. Niet dat het nu onmiddellijk aan de andere kant van die denkbeeldige lijn nou zo verschrikkelijk anders was maar toch...'

... lees hier het hele reisverhaal!

Klik hier voor alles reisverhalen of om zélf een reisverhaal toe te sturen.

naar boven
 
Afmelden
 

Travel deals


Tsjecho Reizen
Kortingen tot EUR 100 op vakantiehuizen

Praag.nl
Hotel Astoria in Praag incl. vlucht va EUR 269

Camelot Reizen
Voordelige accommodatie in Spynderuv Mlyn

Topic Travel
Huis Trojak in het Adelaarsgebergte va EUR 760

Interbohemia
Ruime appartementen in Praag va EUR 300

Otium Vakanties
Lipnobungalows in Zuid-Bohemen va EUR 575

Bohemia Travel
Residance 'De vier engeltjes' in Praag va EUR 29

Big Foot
Accommodatie in Harrachov va EUR 113

Belvilla
Vakantiehuis met zwembad in West-Bohemen va EUR 425

Tsjecho Reizen
4 dgs voordeel- arrangement Praag EUR 185

Praag.nl
Hotel Kampa in Praag incl. vlucht va EUR 249

Camelot Reizen
Voordelige arrangementen naar Rokytnice

Topic Travel
Residentie Alibaba in West-Bohemen va EUR 284

Interbohemia
Vrijstaand huis in Midden-Bohemen va EUR 280

Otium Vakanties
Huis Jasinska in het Reuzengebergte va EUR 425

Bohemia Travel
Landhuis Bozena in Jeseniky va EUR 395

Big Foot
Accommodatie in Pec pod Snezkou va EUR 152

Belvilla
Landhuis Jitka in West-Bohemen va EUR 335

Tsjecho Reizen
Tot EUR 100 korting op vakantiehuizen in Tsjechië